logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit is te doen op het Amsterdam Dance Event (ADE)

Amsterdam Dance Event Datum: 18-10-2023 t/m 22-10-2023
Locatie: Amsterdam
Adres: Amsterdam (Route)

Het Amsterdam Dance Event (ADE), een initiatief van Buma, is uitgegroeid tot ’s werelds grootste en meest invloedrijke clubfestival en conferentie voor elektronische muziek. Het evenement blijft elk jaar groeien en ontwikkelen, met meer dan 2.500 artiesten en 600 sprekers op bijna 200 locaties. Het vijfdaagse evenement trekt bezoekers uit meer dan 146 landen en omvat alle denkbare aspecten van de elektronische muziekcultuur, met speciale conferentieprogrammering, een uitgebreid Kunst & Cultuurprogramma, livemuziek en DJ/artiestenoptredens, allemaal verspreid over de stad Amsterdam.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Beleef ADE intenser met TicketSwap

Als de officiële ticketmarktplaats van ADE voor de komende drie jaar, is TicketSwap het platform om tickets te kopen en verkopen voor de meer dan 1.000 evenementen van het festival. Dit jaar organiseert TicketSwap tijdens ADE meerdere initiatieven samen met een groot deel van de belanghebbenden in de muziek-, evenementen- en entertainmentindustrie: van artiesten, evenementen en platenmaatschappijen tot platformoplossingen en contentmakers. De festivalervaring wordt verrijkt met inzichten, spannende interviews met artiesten en giveaways voor fans.

In de aanloop naar ADE kunnen fans in TicketSwap Magazine samengestelde gidsen vinden, zoals ‘Best free events at ADE’, ‘Best LGBTQ+ events at ADE’ en ‘Unique things to do during ADE weekend’. Daarnaast reizen TicketSwap medewerkers door Amsterdam om de headliners en lokale artiesten uit de industrie te spreken. De interviews, inzichten in de industrie en exclusieve beelden van top-dj’s in actie worden met fans gedeeld via de social media-kanalen van TicketSwap. Bovendien geeft TicketSwap fans via Instagram de kans om tickets te winnen in aanloop naar ADE, voor bijvoorbeeld Awakenings x Reinier Zonneveld in Ziggo Dome.

Samen feesten is nog makkelijker, dankzij de nieuwe functie van TicketSwap voor het delen van kalenders. Zo kun je jouw eigen ADE-kalender maken en delen met vrienden. Amsterdam Dance Event vindt plaats van 18 tot en met 22 oktober en trekt 4500.000 bezoekers en 2.900 artiesten verspreid over 200 locaties. Tickets voor alle ADE-evenementen zijn verkrijgbaar via TicketSwap.com.


Sleep Rave

Vandaag, op 16 oktober, organiseert Samsung de allereerste Sleep Rave ooit in Nederland. Omdat de ADE-week berucht is om zijn slaaptekort, wil Samsung Nederlandse Gen Z-ers en Millennials helpen door met de Galaxy Watch6 te onderzoeken of de muziek waar je normaal gesproken wakker van blijft – dancemuziek – ook kan bijdragen aan een goede nachtrust. Tijdens de Sleep Rave zal het Nederlandse dj-duo Mr. Belt & Wezol, in samenwerking met onafhankelijke neurowetenschapper en slaapexpert Dr. Els van der Helm, een acht uur durende en speciaal voor slaap ontwikkelde dj-set draaien voor een selecte groep Sleep Ravers.

Sleep-Rave

Terwijl de Sleep Ravers wegdommelen in comfortabele bedden van Swiss Sense, luisterend naar de slaapbevorderende dj-set van Mr. Belt & Wezol, wordt hun slaappatroon gedurende de hele nacht gemonitord met Samsungs nieuwste smartwatch met slaapcoaching: de Galaxy Watch6. De Galaxy Watch6 meet de slaapfasen, slaapscore en slaapconsistentie om de slaap te verbeteren. Om een echte rave-setting te creëren, wordt de Sleep Rave gehouden op een bekende plek voor dancefeesten: de monumentale Kapel van Hotel Arena in Amsterdam.

Mr. Belt & Wezol: “Normaal gesproken draaien we een set die is ontworpen om mensen de hele nacht aan het dansen te houden, dus toen ons werd gevraagd een set te maken die precies het tegenovergestelde doet, waren we meteen geïntrigeerd. Samen met neurowetenschapper en slaapexpert Dr. Els van der Helm hebben we een acht uur durende set gemaakt die je natuurlijke slaapritme ondersteunt. Tijdens het evenement zal de Samsung Galaxy Watch6 meten hoe de muziek de slaapkwaliteit van de Sleep Ravers beïnvloedt.”

Data-gebruiken-voor-de-ultieme-slaaptrack

De slaapgegevens die worden verzameld tijdens de Sleep Rave worden door Dr. Els van der Helm en Mr. Belt & Wezol gebruikt om een ultieme slaaptrack te ontwikkelen. Zo wordt er gekeken naar de slaapscores, het moment van in slaapvallen, de slaapfasen en de slaapconsistentie. Deze track zal worden gelanceerd op 29 oktober, de dag dat de wintertijd ingaat en berucht is vanwege het negatieve effect op je slaapritme. De track wordt ontwikkeld met het doel om Nederlandse Gen Z-ers en Millennials te helpen beter in slaap te vallen.

“Muziek speelt een belangrijke rol in onze slaaproutines,” zegt Dr. Els van der Helm. “Uit onderzoek blijkt dat meer dan een op de drie Gen Z-ers en Millennials in Nederland muziek gebruikt om makkelijker in slaap te vallen, en nog eens een derde wil dit gaan uitproberen om hun slaapkwaliteit te verbeteren. Het is dus duidelijk dat muziek een speciale plek heeft in onze slaapgewoonten. Tijdens de Sleep Rave zal ik met de Samsung Galaxy Watch6 onderzoeken wat de invloed van muziek is op het moment dat mensen in slaap vallen en hoe de muziek hun slaapcyclus en slaapscores beïnvloedt.”

Op zoek naar coole gadgets?


Dolby x Mercedes-Benz ADE

Amsterdam Dance Event staat voor de deur en er is veel om uit te kiezen deze dagen. Wat je deze editie niét moet missen is de samenwerking tussen Mercedes-Benz met Dolby. Zij zetten een tof tweedaags event neer in Q-Factory, ‘The Hangout’. Naast de line-up met hele interessant DJ’s zoals Sefa, KI/KI, Max Cooper, Rodriguez Jr & Len Faki, wordt de toekomst van entertainment in auto’s op spectaculaire wijze gedemonstreerd. Het Dolby Atmos x Mercedes-Benz Hangout-event in de Q-Factory, Atlantisplein 1, Amsterdam is op donderdag 19 en vrijdag 20 oktober dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur toegankelijk,

Laat jezelf tijdens dit evenement onderdompelen in de Dolby kwaliteit tijdens intense luistersessies, in een mixstudio of een huiskamerdemo. Of laat jezelf wegblazen door de perfecte klanken die doorklinken in één van de topmodellen van Mercedes-Benz. Hiernaast is er nog meer te ontdekken, want bezoekers krijgen ook de mogelijkheid om hun eigen tracks in Dolby Atmos te mixen, samen met een team van ervaren audiomixers. Een mega toffe kans om te leren en te perfectioneren. Ook zal de combinatie tussen Dolby Vision en Dolby Atmos de ultieme home entertainment ervaring bieden.


JBL x Martin Garrix

JBL en Martin Garrix hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd. Het merk en de bekroonde DJ/producer hebben sinds begin 2021 een sterke relatie, en fans hebben lang uitgekeken naar een productlaunch. Het wachten is voorbij: JBL onthult met trots de special edition JBL Flip 6, mede-ontworpen door Martin Garrix. De luidspreker heeft een exclusief design dat betekenisvol is voor Garrix en zijn community, volledig geïnspireerd door zijn kenmerkende “+ x” logo. En jij kunt deze IP67-waterdichte en stofdichte luidspreker meenemen op elk avontuur en hun favoriete afspeellijst streamen om de ervaring nog memorabeler te maken. Bovendien biedt de luidspreker twaalf uur batterijduur, zodat geen moment passeert zonder soundtrack.

Vanaf de allereerste dag dat JBL en ik begonnen samen te werken, was een custom made Garrix-product zeer gewild bij mijn fans, dus ik ben super trots dat het deze er eindelijk is. Het is een van mijn persoonlijke favoriete JBL-producten omdat je het overal mee naartoe kunt nemen om van je favoriete muziek te genieten. We hebben het design van de luidspreker zo ontworpen dat mijn +x-logo terugkomt via het expressieve patroon. Het is subtiel maar toch herkenbaar. Ik hoop dat iedereen er net zo blij mee is als ik!

Martin Garrix

Geïnspireerd door de aanstekelijke energie en muziek van de DJ, zal JBL samen met Martin Garrix en STMPD RCRDS een levendige pop-up store openen waar fans de JBL Flip 6 Martin Garrix en andere merchandise kunnen kopen. Om de JBL Flip 6 Martin Garrix-editie speaker online te bestellen en meer informatie te verkrijgen, ga naar: https://nl.jbl.com/martingarrixflip6.html.


ADE Golf

Het ADE Golf Tournament is terug voor de langverwachte tweede editie, op vrijdag 20 oktober op The International, een van de beste golfbanen in Nederland. Voortbouwend op het succes van het eerste evenement nodigen organisatoren Marc Wesseling en Eric Keijer artiesten, boekingsagenten, promotors en liefhebbers uit de wereld van muziek, entertainment en media uit voor een dag van ontspanning, netwerken en een vriendschappelijke competitie. Organisaties die willen deelnemen, kunnen zich inschrijven via www.ade-golf.com.

ADE Golf is meer dan een golfuitje; het is een minifestival op de greens. Terwijl deelnemers zich een weg banen over de golfcourse, kunnen ze genieten van lekker eten, cocktails en de beats van gerenommeerde DJ’s, allemaal strategisch geplaatst rondom de 18 holes. Dit alles zorgt ervoor dat de dag evenveel draait om het bevorderen van contacten en het opbouwen van relaties als om golfen en entertainment.

Eric Keijer, mede-organisator

De dagen dat golf werd beschouwd als een exclusieve “old boys club” zijn voorbij. Golf is een van de snelst groeiende sporten en trends mede doordat de street culture het heeft omarmd; van Stephen Curry tot DJ Khaled: allemaal staan ze bijna dagelijks op de green. ADE Golf haakt hierop in en bedient deze hele nieuwe doelgroep met een uniek toernooi concept waarbij onder andere een Porsche Taycan te winnen valt met een hole-in-one. Naast deze samenwerking met Porsche Centrum Amsterdam zijn er ook partnerships en sponsoractivaties met onder andere Pernod-Ricard, Samsung, Nike en Cobra Golf.

Tevens zal het toernooi aandacht vragen voor de non-profit organisatie OnlyFriends. Only Friends is een sportvereniging voor jongeren en kinderen met een beperking.


Female DJ’s pakken het podium

Van 18 tot en met 22 oktober symboliseren beats en vibes de hartslag van de stad. Zo ook in The Royal Room van Club Escape Amsterdam, waar tijdens de openingsavond alleen female DJ’s in de line-up staan, want: ‘Who Run The World? GIRLS!’. Het verbaast de ervaren DJ en oprichter van DJ School Nederland, Jolanda van den Berg a.k.a. DJ Miss Smile, allerminst dat vrouwelijke DJ’s in opkomst zijn. “Dit openingsevent is nog maar het begin.”

DJ School Nederland

In 2005 opende Jolanda van den Berg DJ School Nederland in Gorinchem, de allereerste DJ- en producerschool ter wereld. Als ervaren DJ kent ze de fijne kneepjes en uitdagingen van het vak en deelt zij al jaren haar opgedane kennis en ervaring. “Het is mijn doel en passie om aanstormend talent te begeleiden en op te leiden tot onafhankelijke (inter)nationale DJ’s en/of producers. Ik geef ze met privélessen echt een duwtje in de rug, en deel mijn expertise en netwerk voor een succesvolle start.”

Steeds meer vrouwelijke DJ’s

“De DJ-wereld wordt gedomineerd door mannen. Dat was zo toen ik in 1996 begon, en zo is het anno 2023 nog steeds. Toch zie ik steeds vaker vrouwen achter de draaitafels staan. Ook omdat ze hun weg naar DJ School Nederland en de entertainmentwereld weten te vinden. Een aantal van de dames die bij mij een opleiding heeft gevolgd, tourt nu over de wereld. Dat is een mooie ontwikkeling die de komende jaren verder door zal zetten. Ik verwacht dat op korte termijn meer vrouwen in de DJ Mag Top 100 zullen staan.”

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.