logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Acer C250i draagbare projector

Acer heeft vorig jaar een heel interessant product aangekondigd: de C250i draagbare projector! Het is op papier al een veelzijdig apparaat om te zien, en dat wordt alleen maar vergroot wanneer je de projector uit de doos pakt. Wat een aansluitmogelijkheden heeft dit compacte apparaat! Qua formaat moet je hem vergelijken met een fikse thermosbeker of bluetooth speaker. Hij is dus makkelijk mee te nemen. De eigenwijze ronde vormen worden geaccentueerd door een vreemde spiraal.

De specificaties

Ben je er klaar voor? Allereerst dient de Acer C250i natuurlijk om je beeld op een muur te projecteren. In Full-HD, in dit geval. Hij kan 360 graden draaien, waardoor je hem zonder problemen kunt kantelen. Het scherm kantelt gewoon mee! De ingebouwde accu zou 5 uur meegaan, maar je kunt de projector ook gewoon op het stroomnet aansluiten. De brandduur van de lamp is ongeveer 30.000 uur. De led-module van de C250i heeft een helderheid van 300 ANSI lumens en een ratio van 5.000:1. Het geluid komt van ingebouwde speakers van 5 watt. Films afspelen kan draadloos vanaf je iOS of Android smartdevice, maar ook bekabeld via een HDMI-poort, een type C of een type A USB-poort. Daarmee is hij geweldig voor een presentatie op locatie, maar ook te gek om lekker in bed een film te kijken op het plafond of bij een feestje die film toch even op écht groot formaat te kijken.

Portret of landschap

Het grappige aan deze projector, is dat je hem zowel in de landschapsmodus (horizontaal beeld) als verticaal beeld (portretmodus) kunt gebruiken. Wanneer je hem eenmaal hebt gekoppeld aan je smartphone, kun je het beeld van je smartphone dus spiegelen naar de projector – hoewel dat met het streamen van bijvoorbeeld Netflix of Amazon Prime Video niet goed ging – de projector bleef met de standaard koppelingsmodus steken in de portretmodus. Maar wanneer je hem koppelt aan je laptop, gameconsole of een blu-rayspeler via HDMI, dan is het beeld weer heel netjes horizontaal! Daarbij is het erg prettig dat het beeld automatisch wordt aangepast, zodat het recht wordt getoond. Dat gedoe vroeger met die diaprojectoren is dus al lang verleden tijd! Het resultaat is een netjes recht beeld, zonder vervormingen.

Verbindingsperikelen

Ik moet wel toegeven dat die eerste verbinding wat voeten in de aarde had. Het is best lastig om met een projector te werken en je smartphone tegelijk te bedienen. Er waren een paar pogingen nodig om toegang te krijgen met mijn wifi-netwerk, maar toen het eenmaal tot stand was gebracht, was de verbinding stabiel en degelijk. Vanaf dat moment kun je ervoor kiezen om de functie Mirror Screen te gebruiken, waarbij je op het geprojecteerde beeld ziet wat je op je smartphone doet. Ik raad je echter aan om de Smart View app te installeren, wat een beter beeld gaf. Het beeld zelf is trouwens prima in orde, hoewel je rekening moet houden met het gebruik in een wat schemerige kamer – anders is de lichtsterkte van de projector simpelweg niet krachtig genoeg.

Geluid

Zoals ik al schreef, beschikt de Acer C250i ook over een ingebouwde speaker. Twee, zelfs. Je zou hem zelfs kunnen gebruiken als draadloze speaker (…) mocht je dat willen. Het geluid dat de speakers produceert is acceptabel, hoewel ik de lagere tonen in films en series toch echt wel mistte. De projector zelf maakt overigens ook wat geluid, zorg dus dat je ‘m niet te dicht bij je oren plaatst.


Recensie over Acer C250i

Deze projector is letterlijk van alle markten thuis en is dan ook erg veelzijdig. Hij is prima geschikt voor incidenteel thuisgebruik of voor het geven van een ad hoc presentatie. Dankzij de draagbaarheid en de ingebouwde accu is hij overal mee naar toe te nemen. Toch bood de projector niet de ervaring die ik verwachtte. De rare spiraalvorm maakte bijvoorbeeld dat je hem niet zo makkelijk neerlegt, waar hij deels voor bedoeld is. Daarnaast maakt hij redelijk wat geluid en was het koppelen met smartphone of tablet toch echt voor verbetering vatbaar. Desondanks is het een veelbelovend concept, waar we graag een opvolger van zien!

Score: 7


Informatie

Acer C250i draadbare projector, Acer
Meer weten?
Prijs: 299 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.