logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Absoluut bewijs, Peter James

Als onderzoeksjournalist krijgt Ross Hunter het telefoontje van zijn leven. Hij wordt namelijk gebeld door een oudere man, die claimt bewijs te hebben voor het bestaan van God. Echt waar! Zo’n meevaller kan Hunter goed gebruiken. Na een journalistieke opdracht naar Afghanistan heeft hij namelijk de nodige ellende meegemaakt, waarna hij PTSS heeft ontwikkeld. Sindsdien werkt hij voor verschillende kranten, maar heeft hij nog nooit echt een groot verhaal mogen verslaan. Na dit telefoontje volgt een rondreis door Engeland en daarbuiten om de waarheid te achterhalen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig gedaan…

Ontmoeting

In eerste instantie is Hunter niet zo overtuigd van zijn tipgever. De man, Dr. Harry F. Cook, vertelt weinig geïnspireerd over zijn vondst. Hij geeft Hunter zijn essay, maar dat is vooral droge kost waar Hunter nauwelijks door komt. Toch zet hij door – beloofd is beloofd. Na een tijdje spreken ze weer af, dit keer bij Cook thuis. Eenmaal daar aangekomen treft Hunter de oude man echter door aan – overduidelijk vermoord. Zou hij toch op het goede spoor zitten? Hij besluit door te zetten en gaat in gesprek met een bevriende bisschop. Deze wijst hem ook op de gevaren van zijn onderzoek. Een tweede interview met de Aartsbisschop van Canterbury schept weer wat licht op de zaak, maar ook een waarschuwing.

Dubbel gevoel

Hunter begint zich af te vragen waarom mensen hem van deze zoektocht proberen te weerhouden. Mag de waarheid soms niet aan het licht komen? Wie gaat er zo ver in het beschermen van dit geheim dat ze overgaan tot moord? Zou dat de katholieke kerk zijn? Of zit er een andere religie of groepering achter deze wrede daad? En in hoeverre loopt Hunter zelf gevaar, nu hij bezig is met het onderzoek? Veilig is het in ieder geval niet, dat is hem inmiddels wel duidelijk geworden!


Recensie over Absoluut bewijs

Absoluut bewijs is een spannend verhaal in de lijn van de Da Vinci Code en daarop volgende detectiveboeken met een historisch/religieuze inslag. Natuurlijk zijn feit en fictie flink met elkaar verweven, maar dat maakt het boek niet minder spannend. Het is vlot geschreven en trekt je in een mum van tijd mee in het verhaal. Bovendien zet het je regelmatig aan het denken, wat altijd goed is. Wat als er een aanwijsbare god bestaat? Wat zou dat betekenen voor onze religies en wereldbeeld?

Score: 8


Ga direct naar Ultiem bewijs op BOL.com.

Informatie

Ultiem bewijs,
Illustrator:
Uitgever: de Fontein Romans & Spanning, 496 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789026146626 . Prijs: 22.50 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.