logo-liggend-wit-donkerblauw

Familiekomedie About My Father

Wat krijg je als je de meest opwindende stand-upcomedian van Amerika, een tweevoudig Oscarwinnaar en een ware acteergigant bij elkaar brengt? In het geval van Sebastian Maniscalco en Robert De Niro is dat de originele komedie About My Father, een film met Italiaanse spirit waarin een familiebijeenkomst op een fiasco dreigt uit te lopen. The Searchers brengt About My Father vanaf 25 mei uit in de bioscoop.

Films koop je online bij:

Bekijk de trailer van About My Father

Over About My Father

Wanneer Sebastian zijn traditionele Italiaanse vader Salvo vertelt dat hij zijn op-en-top Amerikaanse vriendin ten huwelijk gaat vragen, dringt Salvo erop aan om een weekend bij haar ouders te gaan logeren. De familiebijeenkomst ontaardt al snel in een cultuurclash, waarin vader en zoon de ware betekenis van familie ontdekken.

Cast

  • Sebastian (Sebastian Maniscalco)
  • Salvo (Robert De Niro)
  • Leslie Bibb (Iron Man, Miss Nobody)
  • Kim Cattrall (Sex and the City)
  • Anders Holm

Sebastian Maniscalco

Sebastian Maniscalco maakte zijn speelfilmdebuut in het Oscar-winnende Green Book en speelde een gangster tegenover Robert De Niro in Martin Scorsese’s The Irishman. In het nog te verschijnen Spinning Gold speelt hij de legendarische Italiaanse discoproducent Giorgio Moroder en ook hij is een van de stemmen in het binnenkort te verschijnen The Super Mario Bros. Movie. Maniscalco werd door The New York Times uitgeroepen tot ’the hottest comic in America’. Hij toerde als komiek door heel Amerika en kreeg specials op Showtime en Netflix. Een belangrijke inspiratiebron voor zijn shows is zijn eigen familie en in het bijzonder zijn vader Salvatore, die als 15-jarige van Sicilië naar Amerika kwam. Mansiscalo putte dan ook uit zijn ervaringen voor het scenario van About My Father, dat hij ook mede schreef. “Mijn vader heeft zijn vraagprijs opgeschroefd nu De Niro hem in een film speelt. Ik had nooit durven dromen dat dit ooit werkelijkheid zou worden -ik bedoel, dat deze man, De Niro, waar ik mee opgegroeid ben dankzij Casino, Goodfellas, The Godfather -dat die mijn vader zou bellen en hem vragen ‘hoe zeg jij dit?’ of ‘zou jij dit zo zeggen?’. Mijn vader was dus een soort filmconsultant, en De Niro wilde hem op de set hebben.”

Robert De Niro

Robert De Niro geldt als een van de allergrootste van Hollywood, met legendarische hoofdrollen (o.a. Taxi Driver, Heat, The Deer Hunter), zijn decennialange samenwerking met Martin Scorsese (van Mean Streets tot The Irishman) en twee Oscars (The Godfather Part II en Raging Bull). De Niro is vermaard om zijn dramatische talent maar excelleert ook in het lichtere comedygenre, met kaskrakers als Meet the Parents, Analyze This, Malavita en Silver Linings Playbook.

Over de makers

Regisseur Laura Terruso is een prijswinnende regisseur, scenarist en producent. Ze studeerde pas acht jaar geleden af aan de filmacademie maar heeft ondertussen al vier speelfilms (o.a. Good Girls Get High), een aflevering van Apple TV’s Dickinson en een documentaire op haar naam. Dankzij About My Father behoort ze tot een zeer select gezelschap, als slechts een van de vier vrouwen die in zijn zestigjarige carrière De Niro regisseerde in een speelfilm. Met haar veertig jaar is ze ook nog eens de jongste vrouwelijke filmmaker die De Niro voor haar camera had.

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.