logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Aap leest een letter

aap leest een letter

Leren lezen is al moeilijk genoeg. Al die letters die je stuk voor stuk moet leren herkennen, die je kunt samenplakken tot heel nieuwe woorden… dan kun je het maar beter leuk maken! En dat is precies wat dit boek met je doet: Aap leest een letter laat je in grappige gedichtjes en avonturen niet alleen kennismaken met bijzondere en grappige dieren, maar laat je ook kennismaken met alle letters van het alfabet. De vrolijke tekeningen en avonturen maken het een feest om te lezen. Zo wordt leren lezen pas leuk!


Ga direct naar Aap leest een letter op BOL.com.

Recensie over Aap leest een letter

Aap leest een letter neemt bekende dieren als voorbeeld om het alfabet aan de leren aan jonge lezers! En dat zijn niet alleen de beginletters zoals de s van slang of de aa van aap. Zonder problemen worden ook tussenletters gebruikt voor het verduidelijken van de letters. Deze staan vetgedrukt in de tekst, zodat ze makkelijk te herkennen zijn.

Dieren worden hier als kapstok gebruikt om letters aan de man te brengen. Een slimme manier, want zo hebben kinderen meteen een goed referentiekader. Niet alle woorden zijn even herkenbaar en bekend, overigens. Zo kwam ik kervel tegen in een avontuur met de heks of het domein van de neushoorn. Door de teksten heen sluimeren leuke weetjes, originele woordgrappen en soms zelfs een snedige opmerking over een actuele situatie, zoals de bedreigde status van neushoorns. Maar: lekker subtiel en luchtig. Een leuk boek dat kinderen niet alleen laat kennismaken met letters, maar ook met bijzondere dieren, zoals de neushoorn, de kameleon of de mol. Ze maken allemaal leuke avonturen mee. Soms dicht bij hun natuurlijke zelf, soms in een heel andere situatie. Een leuke manier om te leren lezen met dieren!

Score: 8


Informatie

Titel: Aap leest een letter
Auteur:
Illustrator: Jan van Lierde
Uitgever: TDM Publishing
Aantal pagina’s: 88
Type boek:
Leeftijd: vanaf 4 jaar
ISBN: 9789059247826
Prijs: 17.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Charlotte avatar
  Charlotte

  Doe graag mee voor mijn dochtertje, maar het formulier verzend niet 🙁

  1. Dennis van Houts avatar

   Hallo Charlotte,
   ik zie inderdaad dat hij op mobiele telefoons en tablets problemen geeft – als het goed is, is het probleem nu verholpen!

   1. Charlotte avatar
    Charlotte

    Nu doet hij het wel 😀

 2. Will avatar
  Will

  Leuk boekje voor mijn jongste kleinkind.

 3. gerard avatar
  gerard

  leuk boekje, ik doe graag mee.

 4. Will avatar

  Ik heb graag meegedaan voor mijn jongste kleinkind.

 5. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Doe heel graag mee!!!

 6. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Leuk waag graag een kansje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.