logo-liggend-wit-donkerblauw

Waarop letten bij aanschaf van werkschoenen?

Overweeg je de aanschaf van werkschoenen, dan ga je op verschillende zaken moeten letten aangezien je verzekerd wilt zijn van het kopen van de juiste werkschoenen ter bescherming. Er zijn namelijk verschillende soorten werkschoenen, elk geschikt voor een andere soort klus. Lees de onderstaande tekst goed door als je wilt weten wat de punten zijn waar je op moet letten als je werkschoenen gaat aanschaffen.

werkschoenen

Optimale voetbescherming

Zorg ervoor dat je werkschoenen die je aanschaft je voeten goed beschermt tegen ongevallen. Welke veiligheidsschoen je moet kopen hangt van de soort klusjes die je uitvoert af. Werkschoenen moeten daarnaast voorzien zijn van een stalen of rubberen neus om je voeten tegen zware objecten te beschermen.

De beweging en flexibiliteit

Als klusser moet je je goed en flexibel kunnen bewegen tijdens het werken. Het kiezen van de juiste werkschoenen is hierbij essentieel, aangezien elke werkschoen geschikt is voor bepaalde bewegingen. Lage werkschoenen zijn vooral geschikt voor klussers die vaak bukkend werken, terwijl hoge werkschoenen ideaal zijn voor bouwwerkzaamheden.

Comfortabele pasvorm

Maak je vaak lang en intensief gebruik van de werkschoenen als je gaat klussen, dan is naast een optimale bescherming van je voeten een comfortabele pasvorm natuurlijk essentieel. Zorg voor de aanschaf van werkschoenen in de juiste maat zodat de schoenen niet knellen of juist los zitten. Is dit toch het geval, ruil de werkschoenen dan in voor een model in de correcte maat.

De werkomgeving

Kies het materiaal van de werkschoenen aan de hand van de omgeving waar je gaat werken. Je kunt kunststof of leren werkschoenen kopen, met zolen die bestand zijn tegen olie, hitte en zuren. Kies overigens voor waterbestendige werklaarzen als je vaker in vochtige ruimtes werkt.

Het seizoen

Schaf werkschoenen aan die afgestemd zijn op het seizoen waarin je van plan bent te gaan klussen. Werk je vaak buiten, dan dien je werkschoenen te kopen die je voeten warm houden zoals veiligheidsschoenen met een wollenvoering of met een acrylvoering. Hou rekening dat je ruimte voor goede sokken over moet houden in de schoenen.

Werkschoenen onderhouden

Wil je dat je werkschoenen zo lang mogelijk meegaan? Zorg er dan voor dat je de schoenen regelmatig en op de juiste manier onderhoudt. Kies voor werkschoenen van Arbo Safety Shoes als je op zoek bent naar kwalitatief goede werkschoenen die lang meegaan.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.