logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: A Man Called Otto

A Man Called Otto is gebaseerd op de komische en ontroerende New York Times-bestseller en vertelt het verhaal van Otto Anderson (Tom Hanks), een norse weduwnaar met vastgeroeste gewoonten. Wanneer er een druk jong gezin naast hem komt wonen, krijgt hij te maken met de goedgebekte en hoogzwangere Marisol. Uiteindelijk ontstaat er een wonderlijke vriendschap die Otto’s leven op zijn kop zet. A Man Called Otto is een grappig, hartverwarmend verhaal dat laat zien dat sommige gezinnen bepaald geen alledaagse achtergrond hebben.

Ervaar wat er kan gebeuren als je je hart openstelt.

Bekijk de trailer van A Man Called Otto

Cast

  • Tom Hanks (Philadelphia, Forrest Gump, Cast Away)
  • Mariana Treviño (Club the Cuervos)
  • Rachel Keller (Fargo)
  • Manuel Garcia-Rulfo (The Magnificent Seven)

Over de makers

A Man Called Otto is geregisseerd door Marc Forster (Finding Neverland). Voor het scenario tekende David Magee, die al enkele keren voor een Oscar is genomineerd: Life of Pi (2012) en Finding Neverland (2004). De film is gebaseerd op de bestseller A Man Called Ove van Fredrik Backman en op de gelijknamige Zweedse film van Hannes Holm. De productie van de film is in handen van Rita Wilson, Tom Hanks, Gary Goetzman en Fredrik Wikström Nicastro.

Knorrige oude man

En Tom Hanks zet in A Man Called Otto een briljante rol neer als subtiele, zachtaardige man met een heel, heel knorrig karakter. Hij wil graag dat dingen gaan zoals hij dat wil 0- en niet anders. Zoals het vroeger was, met zijn favoriete merken en producten, zijn oude buurtbewoners en zijn dagelijkse ritueeltjes. Dat de nieuwe garde daar lak aan heeft, bezorgt hem de nodige grijze haren. Tot er ineens een jong gezin tegenover hem komt te wonen, dat bij heel wat dingetjes hulp en steun kan gebruiken – en daar geeft Otto schootvoetend aan toe.

Gelukkig leven

Je zou het misschien niet zetten, maar Otto heeft een gelukkig leven gehad – dankzij zijn onlangs overleden vrouw, Sonya. Nu zij is overleden, kan Otto echter niet wachten om bij haar te zijn. Hij onderneemt de nodige zelfmoordpogingen, maar die mislukken of worden uiteindelijk verstoord door kleine wissewasjes. Het is duidelijk: Otto is niet gelukkig, maar ook niet klaar om uit het leven te stappen. Deels van die reden is Marisol, zijn nieuwe overbuurvrouw, die zich op niet al te subtiele manier in zijn leven wurmt. En zo maak je kennis met alle buurtbewoners, die Otto dankzij Marisol op een andere manier gaat bekijken.


Ga direct naar A Man Called Otto op BOL.com.

Recensie over A Man Called Otto

Tom Hanks kan hier zijn subtiele, speelse en jongensachtige charme laten gelden als de knorrige buurtbewoner Otto, die commentaar heeft op alles en iedereen. Toch komt dat niet altijd uit een kwaad hart, zo blijkt. Langzaam maar zeker ontdek je dat Otto ooit een hartelijke man is geweest – en die komt nu langzaam weer tevoorschijn, dankzij de interventie van de nieuwe overburen. Hij ontmoet nieuwe mensen, haalt oude banden weer aan en geeft zelfs zijn zelfmoordpogingen op. Het is een ontroerend verhaal met een lach en een traan – en buitengewoon fraaie rollen van Otto (Tom Hanks) en Marisol (Mariana Treviño), die deze film echt dragen.

Score: 8


Informatie

Titel: A Man Called Otto
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 123 minuten
Genre: speelfilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.