logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: A Dogs Way Home

A Dog’s Way Home gaat over de hond Bella. Ze is als pup achtergelaten in een verlaten huis, waar ze zo’n beetje is opgevoed door een kattenfamilie. Daar leerde ze een zachtaardige man kennen, die iedere dag voer komt brengen voor de katten. Op het moment dat het huis gesloopt zou worden maakt ze zich kenbaar, waarbij de man Bella in huis neemt en opvoed. Het blijkt een vriendelijke en aardige hond te zijn, die goed luistert. Toch is de plaatselijke politie niet bij met de hond. Ze noemen haar een pitbull en verbieden Bella om zich op straat te vertonen.

Tijd voor actie

Dan wordt het een beetje verwarrend voor Bella, wiens verhaal je in A Dog’s Way Home te horen krijgt. Ze moet tijdelijk verblijven bij familie van de vriendin van zijn baasje, maar ze heeft ook net het commando ‘ga naar huis’ geleerd. En laat haar baasje nu niet die woorden uitspreken! Ga naar huis. Dat is wat de opdracht is, dat moet ze uitvoeren. En zo ontsnapt ze bij haar tijdelijke onderkomen om haar weg naar huis te vinden… een lange tocht van ruim 650 km (dichter bij wilde blijkbaar niemand haar hebben voor een korte tijd?).

Bewogen reis

De reis van Bella naar huis gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Amerika is groot en heeft nog genoeg gebieden waar heel gevaarlijke beesten in rondlopen. Zo maakt ze kennis met wolven, coyotes, maar ook lynxen, waarbij ze de opvoeding van een kleine lynxenkitten op zich neemt. De vraag is: zal het Bella lukken om de weg terug te vinden? En hoe veel tijd zal ze daar voor nodig hebben?

Ga direct naar A Dog’s Way Home op BOL.com.


Recensie over A Dog’s Way Home

Bella’s reis naar huis is een lange reis vol spannende avonturen en omzwervingen. Bella vergeet regelmatig de tijd en blijft op plekken hangen die haar van haar missie afhouden. Dat wordt voor een wat warrige verhaallijn, maar het feit dat je het verhaal hoort vanuit de gedachten van de hond maken het wel weer een interessante insteek. Het is een vermakelijke film geworden en een prima boekverfilming.

Score: 8


Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.