logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boeken voor pubers en tieners

Er zijn zo van die momenten in je leven dat alles een andere kant op gaat. Een van de meest indrukwekkende momenten daarvan is wel de puberteit. Niet dat andere momenten niet heftiger zijn, maar in de puberteit moet je ineens vanuit je beschermde kind-zijn allerlei veranderingen doormaken waar je echt geen raad mee weet, zowel op lichamelijk als geestelijk vlak. Wat hulp is dus zeker welkom! Deze drie boeken kunnen een mooie steun vormen.


Recensie over Survivalgids brugklas en puberteit

CooleSuggesties topper

Naast al die veranderingen die je lichaam doormaakt, wordt je ook nog eens uit je veilige omgeving gehaald en in een nieuw gebouw gestopt, vol energieke leraren, veel veranderingen in lestijden en honderden andere pubers. Dan vraag je om problemen, zou je denken. Toch kun je veel steun hebben aan andere tieners en pubers. Praat met elkaar, hoor elkaar een beetje uit en wees open en eerlijk. En lees Survivalgids Brugklas en Puberteit: een boek over alle aspecten die je in deze periode zult meemaken. Van verliefdheid tot relaties, van school tot spijbelen, van geweld tot gamen. Seks, drugs, rock en roll… het komt allemaal voor. Op een leuke manier beschreven, overigens, makkelijk leesbaar en een tikje afstandelijk. Het is niet direct de bedoeling om je heel erg te vermaken met dit boek, maar het is wel zo geschreven dat je het graag leest. Dankzij de variatie aan onderwerpen en de duidelijke hoofdstukindeling is het een praktisch en goed boek om bij de hand te hebben tijdens je middelbare school-periode! De Survivalgids Brugklas en puberteit kost 15 euro.

Score: 9


Ga direct naar Survivalgids brugklas en puberteit op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:


Recensie over Vergroot je zelfvertrouwen

In je puberteit zul je regelmatig onzeker zijn over van alles en nog wat. Je lengte, je spierballen, je stem, je sportiviteit… het maakt niet uit, je kunt overal onzeker over worden. Is dat terecht? Bijna nooit. Iedereen is goed in sommige dingen en slecht in andere dingen. Soms heb je jouw ware kracht gewoon nog niet ontdekt. Moet je daarom onzeker zijn over de dingen die je misschien wat minder goed kunt? Welnee! Maar het is wel belangrijk dat je er goed mee leert omgaan, met tegenslag of vervelende grapjes. Die zijn namelijk lang niet altijd persoonlijk bedoeld. Het boekje Vergroot je zelfvertrouwen geeft je oefeningen en handvatten om jezelf te ontwikkelen en de rust te vinden die je nodig hebt om over die onzekerheden heen te stappen. Dit boekje maakt je geen haantje-de-voorste, maar kan je wel de vrijheid geven om jezelf te zijn. En dat is het belangrijkste dat je kunt zijn in je leven; jezelf. Het boekje heeft een duidelijke inhoudsopgave, waar alle onderwerpen in vermeld staan. Zo kun je makkelijk overslaan wat niet voor jou van toepassing is en er uit pikken wat je wel graag leest. Tussen de tekst vind je best grote illustraties in kleur, die het boekje wat vrolijker maken. Door de aard van het boekje is de toon soms een tikje belerend, en dat is jammer. Vergroot je zelfvertrouwen kost 9,95 euro.

Score: 7


Ga direct naar Vergroot je zelfvertrouwen op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:


Recensie over Een doosje vol kracht

Bij een moeilijke periode kun je soms wel een stukje affirmatie gebruiken. Affirmatie is een moeilijk woord voor wat extra kracht. Een stemmetje in je hoofd dat zegt: Je kunt het! Of: Je doet het goed! Door dat soort dingen vaak te herhalen gebruiken sommige mensen affirmatiekaarten: kaartjes met een krachtige spreuk of citaat erop. In Een Doosje Vol Kracht zitten geen affirmatiekaartjes, maar affirmatierolletjes. In het doosje vol kracht zitten 50 affirmatiekaartjes en 94 quotes van beroemde mensen die je even aan het denken zetten. De affirmatiekaartjes zijn geschreven in de ik-vorm en zijn bedoeld om hardop voor te lezen en in je op te nemen. Daardoor lijkt het meteen alsof jij het bent die de affirmatie zegt: de eerste krachtige zet is dan al gedaan! Met het meegeleverde pincet haal je de rolletjes er makkelijk uit. Terugstoppen is een ander verhaal… Een doosje vol kracht kost 12,50 euro.

Score: 8


Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.