logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

8 tips tegen de zomerdip!

Jaarlijks organiseert CPNB de campagne Zomerlezen voor volwassenen. Uitgeverijen Leopold, Ploegsma, Condor, Witte Leeuw en Zwijsen bieden een alternatief voor de jonge lezers: #skipdezomerdip. Hierbij focussen zij zich op het doorlezen in de vakantie en het voorkomen van de zogenaamde zomerdip. Maar wat is de zomerdip nu? Meester Jesper (bekend van TikTok) legt het uit! 

Zomerlezenbingo en tips

Via diverse kanalen, geven de uitgeverijen van WPG Kindermedia meer bekendheid aan het fenomeen ‘Zomerdip’ met onder andere 8 tips tegen de zomerdip en de Zomerlezenbingo. Met de bingo dagen we kinderen uit om tijdens de vakantie te lezen op rare plekken, in rare houdingen of in bijzondere boeken. Zo maken we van lezen een feestje! Download de zomerlezen bingo.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Oefenen, oefenen, oefenen

Het is een jaarlijks terugkerend onderwerp: de zomerdip, of ook wel het zomerverval genoemd. Veel kinderen die gedurende de zomervakantie niet of nauwelijks lezen, vallen 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Gelukkig kan dit eenvoudig worden tegengegaan door het lezen te blijven oefenen. Als kinderen tijdens de zomervakantie regelmatig blijven lezen, is er geen sprake van terugval in AVI-niveau. Een kwartier lezen per dag is al voldoende. Wij helpen de ouders en kinderen hierbij graag een handje. Jij ook? Bekijk onze tips om de zomerdip tegen te gaan! Bekijk de 8 tips.

Vier boeken voor maar € 10,-

Om de actie extra te ondersteunen, bieden we 4 boeken aan voor € 10,-. Stuk voor stuk boeken die lezers van alle niveaus zullen aanspreken en juist ook lezers die normaal niet snel een boek oppakken over de streep kunnen trekken. Van al deze boeken bestaat er een tweede deel, of komt dat tweede deel snel na de zomervakantie. Zo houden we kinderen aan het lezen als ze eenmaal hun lievelingsboek hebben gevonden!

De deelnemende titels zijn:

  • Gameboek: Schaduwkraai – Marcel Groenewegen
  • De Wisselaar: Vertel niemand wat je gaat doen – Maren Stoffels
  • Chaos United – Rudi Jonker
  • Dierenarts Daantje en de verbanddief – Lizette de Koning
  • De beste school van de hele wereld – Manon Sikkel

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.