logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De 8 best betaalde Bundesliga spelers van dit seizoen


Het salaris is misschien niet zo hoog in de Bundesliga als die van de beste voetballers van de wereld, toch is een paar ton per week niet mis voor de top 10. Het komt vooral door de altijd aanwezige fans en het Duitse voetbal. Voetbal in Duitsland is voetbal op wereldniveau. Hieronder zie je wat de top 8 in Duitsland verdient. De best betaalde spelers zijn niet eens in deze basis elftallen van de top 3 in de competitie! De Bundesliga dit seizoen is extra spannend met een top 3 die je niet zo vaak ziet.

Union Berlijn leidt, gevolgd door Borussia Dortmund en SC Freiburg na zeven gespeelde wedstrijden. Live voetbal wedstrijden bekijken van deze competitie is dus tijd goed besteed voor de liefhebber van acties en doelpunten.

Ondanks dat deze competitie al 10 jaar gedomineerd is door Bayern München en ze de top 8 best betaalde spelers salarissen lijst in de Bundesliga domineren. Dit weerhoudt andere teams niet om talent door te ontwikkelen en elk jaar weer toptalent te ontdekken. De spelers statistieken liegen er niet om.

De top 8 Bundesliga spelers:

Nummer 8. Lucas Hernandez

De Fransman ontvangt een bruto weeksalaris van 346 154 euro per week. Of 18.8 miljoen per jaar.

Volgend seizoen eindigt zijn contract dus er wordt verwacht dat het salaris van de 26 jarige verdediger nog hoger gaat worden. Hij kwam in 2019 voor 80 miljoen spelen bij Bayern München van 80 miljoen euro. Een record voor dat jaar. Dat was wel nodig want Atlético Madrid wou hem eigenlijk niet laten gaan.

Nummer 7. Niklas Süle

De geboren Frankfurter hetzelfde salaris als Lucas Hernández. Ook 18.8 miljoen euro per jaar. De reden waarom hij op de 7de plaats genoemd wordt, is omdat zijn contract nog doorloopt tot en met Juni 2026.

De centrale verdediger speelt dit seizoen voor het eerst voor Borussia Dortmund. Hij heeft nog geen basispositie in het sterrenteam van Borussia Dortmund dat in de competitie op de tweede plaats staat.

Nummer 6. Serge Gnabry

De Duitse voetballer die op jonge leeftijd speelde bij  Arsenal ontvangt een jaarsalaris van 18.870 miljoen euro. Een Bayern München speler die begon op huurbasis voor 1899 Hoffenheim. Het is zijn vijfde seizoen bij Bayern München en nog steeds is de rechtervleugel aanvaller goed een degelijke vervanger van Ribéry.

Nummer 5. Joshua Kimmich

Joshua Kimmich, een van de snelste achterhoede spelers in de Bundesliga bewijst al jaren zijn waarde voor Bayern München. Met een jaarsalaris van 19.5 miljoen euro is Kimmich onmisbaar.

Het is zijn negende seizoen voor de landskampioen en het is niet verbazend dat ze hem willen laten gaan. Veelzijdigheid, schakelen, controle en snelheid zijn een van de redenen daarvoor, met posities als centrale verdediger of verdedigende middenvelder.

Nummer 4. Leroy Sané

Vlak over de grens in Essen is Leroy geboren en getogen. Spelend in Bayern Munchen, met een degelijk jaarsalaris van 20 miljoen euro en een marktwaarde van boven de 50 miljoen euro dendert hij over verdedigingen heen. Hersteld van een kruisbandblessure speelt hij al een twee jaar blessurevrij in de aanval. Beschouwd als een van de beste dribbelaars in de wereld en strakke passes op de linkervleugel wordt verwacht dat hij zijn contract wel uitzit tot het seizoen van 2025.

Voordat we de top 3 ingaan wil ik er wel op wijzen dat ondanks deze miljoenen salarissen Bayern een van de slechtste starts van het seizoen meemaakt. De coach Nagelsmann heeft een top team geërfd maar kan al 4 wedstrijden in de competitie niet winnen. Het afmaken en doorzetten is vaak de reden. Maar de verwachting is niet dat ze het erbij laten zitten. Zeker niet met de volgende top 3 spelers.

Nummer 3. Thomas Muller

De vedette van het Duitse Elftal die de meeste prijzen heeft gewonnen, eigenlijk elke prijs heeft gewonnen die je als Duitse professional kan winnen verdient 20.5 miljoen euro per jaar. Als een van de beste aanvallende spelers, van het middenveld, als vleugelspeler en ook in de spits vindt hij vaak het doel. Is hij niet de scorer dan is hij wel de aangever.

Hij is geboren en getogen in Bayern en heeft daar ook zijn hele carrière gespeeld. 33 jaar jong en vol energie verwachten we nog wel een aantal jaren van zijn acties te genieten. 

Nummer 2. Manuel Neuer

Ook geboren vlak over de grens is de Duitse doelman een van de best betaalde keepers wereldwijd. Bij Bayern München de onbetwiste nummer 1.

Hij ontvangt een jaarsalaris van 21 miljoen euro en speelt ook in het najaar van zijn carrière. Zijn contract loopt gelijk aan die van Thomas Müller tot 2024 en ook hij wordt beschouwd als een van de beste spelers wereldwijd op zijn positie.

Nummer 1. Sergio Mane

De nieuwkomer in de lijst van dit jaar komt binnen op de nummer 1 positie. Overgenomen van Liverpool heeft de 30 jarige goalgetter nog niet echt zijn plaats waargemaakt in het team. De afmaker uit Senegal is daarmee niet minder dreigend.

Met 22 miljoen euro als jaarsalaris en een contract tot 2025 is het vertrouwen groot dat hij zijn draai wel weet te vinden. Het is ook het eerste seizoen in Duitsland en dat is altijd even wennen. De verdediging is op een andere hoogte/ lijn en jarenlang te zijn bediend volgens de stijl van Liverpool is niet meteen vertaalbaar in München.

Conclusie

De Duitse competitie blijft er eentje om bij te wonen. Met betaalbare tickets, een leuke atmosfeer en topspelers ben je gegarandeerd van een leuk weekend. Neem vooral de uitwedstrijden van Bayern Munich als optie. Lekker dichtbij en een leuke ervaring om de meeste spelers van deze top 8 te zien. Leuker dan op tv, of achter je pc met Hesgoals.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.