7 tips om geld te besparen


Geld bespaar tips 1

Word het je aan het eind van de maand vaak toch net even te heet onder de voeten als het om financiën gaat? Ben je op zoek naar manieren om dit te voorkomen? Wij geven je 7 tips om geld te besparen!

Tip 1: Extra research

Heb je in de winkel een duur product gezien die je wellicht aan wilt schaffen? Ga online op onderzoek uit of je het hier ergens goedkoper kunt scoren, vaak zijn er genoeg aanbiedingen!

Tip 2: Prijsverschil

Kijk eens naar het verschil in prijs van zomer- en winterkleding per periode. Een dunne zomerjas zal in de winterperiode waarschijnlijk een stuk goedkoper zijn dan wanneer je deze tijdens de zomerperiode wilt aanschaffen. Door hier op in te spelen, bespaar je een aanzienlijk bedrag op je outfit.

Tip 3: Markt

Koop je groente en fruit op de markt. Naast dat de prijzen hier aanzienlijk lager zijn dan in de supermarkt, help je ook nog eens kleine ondernemers te blijven bestaan.

Tip 4: Huismerken

Geld bespaar tips 2

Kies in de supermarkt niet teveel voor A-merken. Er zitten vaak voldoende goedkope en lekkere alternatieven tussen de huismerken. Nog niet helemaal overtuigd? Probeer dan geblinddoekt te raden welke van de 2 opties het A-merk is. Je zult zien dat je dit lang niet altijd goed hebt.

Tip 5: Abonnementen

Op abonnementen kan vaak veel bespaard worden. Lees je überhaupt wel alle kranten en tijdschriften die je om de zoveel tijd in huis krijgt? Vergelijk ook verzekeringen van de auto en je internetprovider en zoek naar goedkopere opties.

Tip 6: Huren

Heb je bepaalde spullen maar een korte periode nodig? Denk dan eens aan huren in plaats van kopen. Vaak zijn hier voldoende mogelijkheden voor, waardoor je voor dezelfde gemakken een lagere prijs betaalt.

Tip 7: Raamdecoratie

Ook door geschikte kant en klare gordijnen bespaar je kosten. Doordat zonwering binnen isolerend kan werken, zul je dit zeker terugzien op je energierekening. Kies bijvoorbeeld voor vouwgordijnen op maat en bespaar op je energiekosten!

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.