logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

7 redenen voor het buiten drogen van je was


Het lenteseizoen is aangebroken en dat betekent voor velen het terugkeren van een aloude traditie: de was buiten hangen. De combinatie van de frisse geur van schone was, het zachte zonlicht en een verkwikkend briesje tovert bij velen een glimlach op het gezicht. Het zijn inderdaad die kleine genoegens in het leven die zo belangrijk zijn. Waarom zou je niet wat extra vrolijkheid toevoegen aan je wasdag door je was buiten te drogen? Hier zijn 7 goede redenen waarom je dat zou moeten doen:

  1. Natuurlijke frisheid: De geur van was die buiten aan de lijn is gedroogd, is uitgeroepen tot de meest aangename huishoudgeur. Puur natuur, zonder agressieve chemicaliën.
  2. Besparing van energie en geld: Een droger verbruikt energie en kost dus geld, terwijl natuurlijk drogen alleen de wind nodig heeft. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.
  3. Minder slijtage aan kleding: Door kleding buiten te drogen in plaats van in de droger te stoppen, slijt deze minder snel. Hierdoor blijft je kleding langer mooi.
  4. Tijdsbesparing: Op warme zomerdagen droogt je wasgoed sneller aan de waslijn dan in de droger, wat resulteert in een fijne tijdsbesparing.
  5. Zonlicht als bleekmiddel: De zon bleekt je witte was op een subtiele manier en bestrijdt tegelijkertijd bacteriën in je wasgoed.
  6. Natuurlijke wasverzachter: De wind fungeert als een natuurlijke wasverzachter, waardoor je wasgoed minder kreukt en gemakkelijker te strijken is.
  7. Voorkom luchtvervuiling binnenshuis: Door je was buiten te drogen en niet in de droger, verminder je de luchtvervuiling in huis.

Brabantia’s assortiment aan droogsystemen staat klaar om je te helpen bij het drogen van je was. Of je nu de Topspinner Droogmolen kiest, die voor jou draait, de instelbare Lift-O-Matic, of de ruimtebesparende Essential Droogmolen, Brabantia heeft een oplossing voor elke behoefte. Zelfs als je geen tuin hebt, biedt het WallFix Droogrek uitkomst op het balkon, met zijn 24 meter waslijn die plaats biedt aan maar liefst twee wassen.

Maak het wassen nog leuker en gemakkelijker met Brabantia’s wasaccessoires. Bewaar je Slimme Wasknijpers in de handige Wasknijpertas en vergeet nooit meer een sok dankzij de Waszak voor sokken. En voor het wassen van je favoriete sneakers is er de sterke Waszak voor schoenen, die zowel je schoenen als je wasmachine beschermt.

Bovendien draag je met het drogen van je was aan een Brabantia droogmolen bij aan een groenere wereld. Voor elke verkochte droogmolen of droogrek plant Brabantia samen met WeForest een boom in Afrika, waardoor we samen Burkina Faso en de Ethiopische woestijn vergroenen. Zo maken we samen het verschil, één wasbeurt tegelijk.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.