logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

7 dingen die je nog niet wist over de nieuwe Cartoonito serie Lu & de Dolle Boel

Onlangs organiseerde Cartoonito een exclusieve Q&A-sessie met Nicky Phelan, de getalenteerde regisseur achter de hartverwarmende serie “Lu & De Dolle Boel.” In dit interview deelt Phelan enkele spraakmakende details die de serie extra bijzonder maken. Hier zijn dus zeven dingen die je wellicht nog niet wist over deze fantastische nieuwe Cartoonito-show:

  1. Wist je dat? Bedenker Nicky Phelan de inspiratie voor deze vrolijke serie heeft gehaald uit zijn tijd op de peuterspeelzaal? Phelan assisteerde zijn moeder daar, wat de serie een persoonlijk tintje geeft.

  2. Wist je dat? Het verwerken van emoties uitdagend kan zijn voor jonge kinderen. De serie ondersteunt dit door te laten zien hoe Lu en haar vrienden hun emoties te ontdekken, benoemen, communiceren en leren om de emoties van anderen te erkennen zonder oordeel.

  3. Wist je dat? De makers specifieke afleveringen hebben gemaakt over hoe sommige van de jongensinsecten emoties uiten en met conflicten omgaan. Met de verwachting dat er begrip wordt getoond door de ouders en jongens die de show volgen.

  4. Wist je dat? De bedenker vond het concept van kleine insecten die naar school gaan in een slakkenhuis geweldig. Het idee van een miniatuurwereld die tegelijkertijd bestaat aan de achterkant van de tuin was erg pakkend.

  5. Wist je dat? De serie richt zich niet alleen op avonturen, maar ook op de emoties die daar bij komen kijken. Stel je voor, een wereld waarin je je echt kunt inleven in de personages.

  6. Wist je dat? Na het eerste gedeelte van het verhaal kiezen de makers ervoor om de kleine insecten de kans te geven om alles van zich af te schudden met muziek en dans. “Het is een kans voor hen om met elkaar te vieren wat ze hebben geleerd, en plezier te hebben!”

  7. Wist je dat? Ouders die meekijken met hun kinderen, zullen ook manieren herkennen hoe zij hun kinderen kunnen helpen bij de grote overgang van het leven thuis naar het schoolleven.

Wil je nog meer zien van de avonturen in “Lu & de Dolle Boel”? Laat je dan meevoeren met Lu en haar nieuwe vriendjes terwijl ze samen het schoolleven ontdekken met spel, muziek, intense emoties en nog veel meer plezier. Mis de vrolijkheid niet en stem elke dag af om 15:30 uur op Cartoonito. Veel kijkplezier!

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.