logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

6 Tips voor een praktische én gezellige hal


Je zou kunnen zeggen dat de hal toch een soort van visitekaartje is van je huis, het is niet alleen de plek waar je zelf vaak binnenkomt, maar ook de eerste ruimte die je gasten betreden. Daarom is het juist heel belangrijk dat deze kleine ruimte een grootse indruk achterlaat. Ook dient de hal vaak ook als opslagplaats voor diverse items, zoals jassen, winteraccessoires, schoenen en meer. Daarom is het ook belangrijk om de hal praktisch in te richten. Maar hoe doe je dit, hoe zorg je dat de hal zowel praktisch als gezellig wordt? Hieronder lees je 6 handige tips die je hierbij kunnen helpen.

Creëer slimme opbergruimte

De hal is in de meeste gevallen één van de kleinste ruimtes in huis, daarom moet je vooral heel slim omgaan met de ruimte die je in ieder geval wel hebt. Vaak heb je onder de trap een loze ruimte en hier zou je heel goed een kast onder kunnen zetten, of wanneer je heel handig bent kun je er zelf eentje maken op maat. Maak ook vooral gebruik van smalle meubels, dus denk aan een slanke schoenenkast in een leuke kleur, een smalle zwarte kapstok voor aan de muur of een sidetable die je leuk kunt aankleden met gezellige accessoires.

Zorg voor voldoende licht

Bij binnenkomt is het prettig als de ruimte voldoende verlichting heeft, je moet immers goed kunnen zien waar jij je sleutels, schoenen en jas kan laten. Een goede keuze is een plafondlamp die je centraal ophangt in de ruimte, ook zou je gebruik kunnen maken van wandspotjes voor een meer sfeervol effect. Ook een mooie vloerlamp neerzetten in een loze hoek kan een goede optie zijn.

Maak de ruimte optisch groter door slim kleurgebruik

Omdat de hal nu eenmaal vaak erg klein is, moet je slim omgaan met kleur. Het schilderen van alle muren in een donkere kleur kan een chique uitstraling geven aan je hal, maar het kan de ruimte ook kleiner doen lijken. Wees ook voorzichtig met behang met een drukke print, hoewel dit een fantastisch effect kan hebben, is het misschien niet de meest geschikte keuze voor een hal. Kies daarentegen voor lichte kleuren voor de muren in de hal. Als je toch meer kleur wilt in de hal, overweeg dan een lambrisering te maken met verf. Schilder het onderste deel met een donkere tint en kies voor een lichtere kleur aan de bovenkant, hierdoor lijkt de ruimte optisch hoger en dit geeft een ruimtelijk effect.

Kies voor een mooie maar ook praktische deurmat

Een goede deurmat mag in een hal uiteraard niet ontbreken, het is nu eenmaal prettig wanneer jij bij binnenkomst je natte en vieze voeten kunt vegen. Zorg dat de deurmat een goede afmeting heeft en dat deze genoeg vocht en viezigheid opneemt. Het is uiteraard ook mooi meegenomen als de deurmat er dan ook nog eens leuk uitziet, kies bijvoorbeeld voor een opvallende kleur of print.

Hang in de hal verschillende spiegels

Wil je naast kleur nog iets doen waardoor de hal groter lijkt? Hang dan verschillende spiegels op aan de muur. Kies voor spiegels in diverse afmetingen in dezelfde vorm of kies juist voor verschillende en ga mixen en matchen voor een speels effect. Een spiegel is niet alleen functioneel, maar vooral in de hal is het handig om nog even snel een blik in de spiegel te werpen voordat je vertrekt.

Voeg accessoires en planten toe

Een hal maak je natuurlijk echt pas gezellig met een aantal accessoires en hiervoor kun je ook kiezen voor meer functionele accessoires zoals een mooie kapstok, poef of bankje, schoenenrek of een rieten mand voor winteraccessoires. Ook een plant of een aantal mogen niet ontbreken, hang bijvoorbeeld in een hoek een leuke hangplant op. Aangezien de hal meestal wat donkerder is, is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van een plant

Met deze zes tips zal je hal zowel gezellig als praktisch worden, en zo zie je maar dat deze twee aspecten erg goed samengaan!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.