logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

6 makkelijke recepten met eiwit zonder eidooier

Eiwitten zijn niet alleen een geweldige bron van proteïne, maar ze zijn ook super veelzijdig in de keuken. Of je nu eidooiers vermijdt vanwege cholesterol, allergieën of simpelweg restjes eiwit over hebt na het bakken, deze zes recepten zijn perfect voor jou!

1. Klassieke Meringues

Ingrediënten:

  • 3 eiwitten
  • 150 g suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout

Bereiding:
Klop de eiwitten stijf met het zout. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot glanzende pieken ontstaan. Meng het vanille-extract erdoor. Spuit of schep kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 90 minuten op 100°C. Laat afkoelen in de oven.

2. Eiwitomelet met Groenten

Ingrediënten:

  • 3 eiwitten
  • 1/2 paprika, in blokjes
  • 1 handvol spinazie
  • 1 tl olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:
Verhit de olijfolie in een pan. Bak de paprika kort en voeg de spinazie toe. Klop de eiwitten los met peper en zout en giet ze over de groenten. Bak op middelhoog vuur tot de omelet stevig is. Serveer direct.

3. Protein Pancakes

Ingrediënten:

  • 2 eiwitten
  • 1 banaan
  • 30 g havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje kaneel

Bereiding:
Mix alle ingrediënten tot een glad beslag. Verhit een pan en bak kleine pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Serveer met honing of vers fruit.

4. Eiwitshake met Aardbei

Ingrediënten:

  • 3 eiwitten
  • 200 ml amandelmelk
  • 5 aardbeien
  • 1 tl honing

Bereiding:
Mix alle ingrediënten in een blender tot een romige shake. Schenk in een glas en geniet direct.

5. Crunchy Kokosmacronen

Ingrediënten:

  • 3 eiwitten
  • 100 g geraspte kokos
  • 75 g suiker
  • 1 tl vanille-extract

Bereiding:
Klop de eiwitten stijf en voeg langzaam de suiker toe. Meng voorzichtig de kokos en het vanille-extract erdoor. Maak kleine hoopjes op een bakplaat en bak 15-20 minuten op 175°C.

6. Luchtige Chocolademousse

Ingrediënten:

  • 3 eiwitten
  • 100 g pure chocolade
  • 1 el suiker

Bereiding:
Smelt de chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen. Klop de eiwitten met de suiker stijf. Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door de eiwitten. Verdeel in schaaltjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Met deze zes eenvoudige recepten kun je eiwitten optimaal benutten zonder eidooiers! Welke ga jij als eerste proberen?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.