logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De 6 leukste apps voor je smartphone


Elke dag komen er nieuwe apps uit voor je smartphone. Natuurlijk ga je ze lang niet allemaal downloaden. Toch is het wel leuk om de leukste apps op je telefoon te hebben staan. Wij hebben de 6 leukste apps voor je verzameld. Dit zijn niet de bekendste apps, maar gewoon apps die de moeite waard zijn om te downloaden.

Toto

Je bent een voetbalwedstrijd aan het kijken en je hebt er een goed gevoel over. Vanavond gaat Ajax gewoon met minimaal 3-0 winnen. Achteraf dacht je had je er maar geld op ingezet. Gelukkig kan dit met de Toto app. Als je deze standaard op je telefoon hebt staan kan je altijd geld inzetten op het moment dat het jou uitkomt. Dit kan tijdens een wedstrijd of voordat een wedstrijd begint. Vroeger kon je via de app nog makkelijk voor een casino betalen via telefoonrekening, tegenwoordig gaat het makkelijk via iDeal. Je kan niet alleen geld inzetten op Nederlandse wedstrijden, maar ook in Engeland of Spanje.

Too Good to Go

Dit nieuwe concept is een paar maanden terug voor het eerst in Nederland gelanceerd genaamd: Too Good to Go. De app is bedacht om voedselverspilling door bedrijven tegen te gaan. Bakkers, restaurants, hotels, supermarkten etc. kunnen zich bij de app aanmelden. De ingrediënten, producten, maaltijden etc. die ze aan het einde van de dag over hebben kunnen ze in een foodbox stoppen. Voor een klein bedrag kunnen mensen uit de buurt met de app Too Good to Go het eten ophalen. Zo kan je soms voor een klein bedrag een complete maaltijd halen bij de traiteur omdat deze anders over datum gaat. Of kan je ingrediënten bij de supermarkt ophalen die over datum gaan. Kortom de ideale app om voor een koopje eten in huis te halen.

Stocard

Wordt je echt helemaal gek van alle klantenpassen in je portemonnee? Het lijkt wel alsof elk bedrijf tegenwoordig een klantenpas heeft. In de winkel ben je weer uren bezig om je kaart te zoeken of ben je hem zelfs vergeten. Via Stocard kan je al je pasjes digitaal opslaan en bij de kassa via je smartphone scannen. Binenn een paar seconden heb je pasje digitaal gevonden en zo hoef je hem eindelijk niet meer in je portemonnee te hebben. Kortom een app waar je echt niet meer zonder kan.

Headspace

Het is soms best lastig om in je drukke leven rust te vinden en je hoofd leeg te maken. Veel mensen vinden het lastig om dit momentje voor hunzelf te pakken. Gelukkig is er een ideale app voor genaamd Headspace. Je kan hiermee speciale sessies volgen tegen bijvoorbeeld angsten, stress of gewoon ontspanning. Inmiddels heeft de app al 8,5 miljoen betaalde gebruikers.

Visual Search

Dit is een aparte app van Google en als je hem eenmaal ontdek hebt onmisbaar op je telefoon. Stel je voor er rijdt ineens een prachtige auto voorbij. Je wilt maar één ding en dat is hem hebben. Maar je hebt geen flauw idee wat de auto kost. Maak er een foto van en via Visual Search zoekt Google de prijs en dealer. Dit kan je met een auto doen, maar ook met andere voorwerpen. Ben je bijvoorbeeld verdwaald in de stad Amsterdam? Maak een foto van een gebouw en Google vindt je positie of vertelt je meer over het gebouw. Kortom de ideale app op je telefoon.

Skypaper

Wil je echt een origineel kaartje naar huis sturen vanuit je vakantieadres? Maak dan gebruik van de app Skypaper. Voor slechts twee euro verander je een vakantiefoto die je zojuist gemaakt hebt in een ansichtkaart. Hartstikke leuk om te doen, maar houd er wel rekening mee dat het ongeveer vijf werkdagen duurt voor de ontvanger een kaart heeft ontvangen.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.