logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Top 6 benodigdheden voor komende Sinterklaas


De maand december is traditioneel een maand vol gezelligheid, met de kerstdagen, oudejaarsavond en niet te vergeten Sinterklaas. Vijf december blijft voor veel gezinnen een dag voor cadeautjes, pepernoten en (met een beetje geluk) een bezoekje van de goede Sint zelf. Wil je je goed voorbereiden om de aankomende pakjesavond? Met deze top 6 benodigdheden wordt Sinterklaas dit jaar weer een groot succes!

1.     Sinterklaas kleding van goede kwaliteit

Wil je pakjesavond voor de kinderen echt compleet maken? Dan mag Sint zelf natuurlijk niet ontbreken. Schaf Sinterklaas kleding van goede kwaliteit aan, zodat deze jarenlang mee kan. Je kunt een heel kostuum in een keer aanschaffen, maar ook losse onderdelen samenvoegen. Bij dit laatste loop je wel kans op kleurverschillen.

2.     Om het af te maken: de mijter

Wil je dat Sinterklaas echt een indrukwekkende entree maakt? Dan mag een mooie mijter niet ontbreken. Die Sinterklaas mijter wordt nogal eens gezien als onhandig accessoire, maar maakt de outfit wel helemaal af. Door de mijter lijkt de Sint ook nog eens een stuk groter en dat maakt vaak veel indruk op de kids!

3.     Zorg voor de juiste inpakmaterialen

Suprises en cadeautjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Om mooi in te kunnen pakken heb je alleen wel goed inpakmateriaal nodig. Vergeet naast cadeaupapier dus ook niet een goede schaar en voldoende plakband. Ga je los met suprises? Dan is het lijmpistool een aanrader. Daarmee plak je binnen no-time een grote suprise netjes in elkaar.

4.     Een grote jutezak

Er zijn van die accessoires die nogal eens vergeten worden, maar eigenlijk niet mogen ontbreken op een perfecte Sinterklaasavond. De grote jutezak is er daar één van. Deze zak werd vroeger vaak gebruikt om de cadeautjes in te vervoeren, maar wordt nu weinig meer gebruikt. En dat is jammer, want zo’n zak is juist de ideale manier om de cadeautjes te vervoeren, zonder dat duidelijk wordt wie welk cadeautje heeft aangeleverd. Leg de zak op een strategische plek neer, zodat iedereen er stiekem zijn of haar suprise in kan doen. Zo houd je de verrassing nog groter

5.     Pepernoten en speculaas mogen niet ontbreken!

Ten slotte is het voor een pakjesavond erg belangrijk dat er voldoende lekkers te eten is. Hoewel de pepernoten steeds vroeger in de winkel liggen, zijn ze nog steeds onlosmakelijk verbonden met Sinterklaas. Ditzelfde geldt voor traditioneel Sintsnoep zoals speculaas, schuimpjes, taaitaai en uiteraard de chocoladeletters. Schaf al dat lekkers op tijd aan, want voor je het weet is het uitverkocht. Zo weet je zeker dat het een gezellig én smakelijk avondje wordt!

6.     Vergeet de uitnodigingen en lootjes niet

Vier je Sinterklaasavond alleen met je gezin, of nodig je andere familieleden of vrienden uit? Ook hiervoor geldt dat het raadzaam is om dit op tijd te doen, want voor je het weet zijn ze al uitgenodigd door anderen. Ben je van plan lootjes te trekken? Regel dit ook op tijd, zodat iedereen er snel mee aan de slag kan. Heel handig: er zijn tegenwoordig apps waarmee je digitaal lootjes kunt trekken. Misschien wat minder gezellig en persoonlijk, maar wel heel simpel geregeld. Fijne pakjesavond!

Bron afbeelding: Pixabay.com

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.