logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

6 Back to School tips, geïnspireerd door de Cartoonito-serie Alice & Lewis

Het einde van de zomervakantie nadert en de schooldeuren gaan weer open! Dit kan een groot avontuur zijn voor sommige kinderen. Niemand anders dan Alice en Lewis uit de geliefde Cartoonito-serie hebben daarom 6 tips om de kinderen te helpen om aan hun nieuwe schooljaaravontuur te laten beginnen.

  1. Maak samen een schoolplanning. Noteer belangrijke data, zoals de eerste schooldag, sportdagen, vakanties en feestdagen. Een overzichtelijke agenda die bijvoorbeeld in de keuken hangt helpt je kind om overzicht te houden.
  2. Breng de slaaproutine terug voor een frisse start. Tijdens de vakantie heeft je kindje misschien genoten van een flexibel slaapschema, maar het is belangrijk om weer een regelmatige slaaproutine te hebbe voor school begint.
  3. Bespreek belangrijke onderwerpen van het vorige schooljaar. Om goed voorbereid aan het nieuwe schooljaar te beginnen, kun je met je kind de belangrijkste onderwerpen van het vorige jaar doornemen. Dit helpt je kind om de kennis op te frissen en met vertrouwen aan het nieuwe jaar te beginnen.
  4. Leg schoolbenodigdheden klaar voor een vlotte start. Neem samen met je kindje een kijkje in de schooltas en zorg ervoor dat alle benodigdheden aanwezig zijn. Een drinkbeker, boterhamdoosje.
  5. Moedig sociaal contact met vriendjes aan. Als je kind tijdens de vakantie minder contact heeft gehad met vrienden, moedig hem of haar dan aan om contact op te nemen en bij te praten. Zo begint je kind het nieuwe schooljaar met een positieve instelling en kan het samen met vrienden genieten van dit nieuwe avontuur.
  6. Moedig zelfvertrouwen aan en wees trots op je kind. In de Cartoonito-serie Alice & Lewis leren de personages om zichzelf te zijn en vol vertrouwen hun avonturen aan te gaan. Moedig ook jouw kind aan om zichzelf te zijn en vol zelfvertrouwen het nieuwe schooljaar tegemoet te gaan.

Met deze 6 tips is jouw kind helemaal klaar om met volle moed en plezier terug naar school te gaan, net als Alice en Lewis in hun spannende avonturen. Vergeet daarom ook niet, de nieuwste afleveringen van Alice & Lewis iedere dag te kijken om 15:00 op Cartoonito. Veel succes en geniet samen van het nieuwe schooljaar!

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.