logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De 6:20 man, David Baldacci

Met De 6:20 man opent David Baldacci een nieuwe serie met een nieuwe held, met unieke eigenschappen die in zijn eigen werkveld nagenoeg ondenkbaar zijn. De 6:20 man draait om Travis Devine, een ex-Army Ranger met heel wat op zijn kerfstok. Hij zou een goede militaire carrière voor de boeg hebben, maar van de ene op de andere dag zegde hij zijn baan op om in de financiële wereld te stappen. Dat is nogal een carrièreswitch, maar onder druk van zijn vader wilde hij net zo succesvol worden in het zakenleven als zijn oudere broer en zus. En zo komt hij in Wall Street terecht, onderaan de ladder bij de firma Cowl en Comely.

Saai werk

Ondanks het intens saaie werk (onderaan de ladder moet je ongekende uren maken tegen een schamel loon. Pas wanneer je positief opvalt, maak je carrière en ga je een fatsoenlijk salaris verdienen) weet Travis iedere ochtend vroeg uit zijn bed te rollen, gevoed door de militaire discipline die door zijn aderen suist. Hij doet zijn oefeningen, stapt in de 6:20 trein en reist naar zijn kantoor. Om zijn leven te bekostigen deelt hij een appartement met drie andere mensen: Will Valentine, een Russische emigrant die een hacker van wereldklasse is; Jill Tapshaw, een briljante computerspecialist die vanuit huis haar online-dating-bedrijf runt en Helen Speers, die pas haar rechtenstudie heeft afgerond.

Omwenteling

Op het moment dat Devine denkt “waar doe ik het allemaal voor”, gebeurt er iets vreemds: het begint met het moment dat zijn trein stopt voor het huis van zijn werkgever. Hij ziet een knappe jonge vrouw in een heel kleine bikini zich uitkleden en in het zwembad stappen. Zodra hij op zijn werk aankomt, ontdekt hij dat een collega, Sara Ewes, zelfmoord heeft gepleegd. Devine houdt niet van toevalligheden, vooral niet als hij erbij betrokken is: hij heeft een spannende date met Sara gehad. Hij gaat op onderzoek uit en beland na werktijd op de 52e etage, waar hij zijn werkgever, Brad Cowl, in een gênante situatie aantreft met een andere collega van Devine, Jenn Stamos. Hij achtervolgt haar en spreekt haar aan… en dan wordt Stamos een paar dagen later bruut vermoord gevonden. Is Devine echt iets op het spoor?

Undercover

Blijkbaar wel, want in een klein restaurant ontmoet Devine een ​​gepensioneerde legergeneraal, Emerson Campbell. Campbell kent het militaire verleden van Devine en de geheimen die hij met zich meedraagt, en Campbell biedt Devine de kans om zijn land opnieuw te dienen als lid van het Office of Special Projects…. of hij gaat naar de gevangenis. Nou ja – veel heeft Devine dus niet te verliezen! Naast de legergeneraal komt hij regelmatig in aanraking met NYPD-detective Karl Hancock, die de zelfmoord op Ewes onderzoekt (en ontdekt dat het inderdaad geen zelfmoord is). De verdenking komt op Devine te liggen, waardoor Devine moet bewijzen dat hij niet de dader is.


Ga direct naar De 6:20 man op BOL.com.

Recensie over De 6:20 man

CooleSuggesties topper

Baldacci zet met gemak een doolhof neer dat maar blijft groeien en ontwikkelen. Al snel blijkt dat Devine niet te maken heeft met toevalligheden, maar dat er grotere plannen zijn waar hij nog geen weet van is. Met een spoor van lijken en losse draadjes is het voor Devine een race tegen de klok, aangezien alle schijn tegen hem is. De militaire technieken beheerst hij zonder twijfel, maar is hij ook slim genoeg om de berekenende plannen te doorzien en stoppen? De 6:20 man is een spannend verhaal dat het begin kan zijn van een te gekke nieuwe serie. Mijn interesse is in ieder geval gewekt!

Score: 9


Informatie

Titel: De 6:20 man
Auteur:
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s: 400
Type boek: Paperback
ISBN: 9789400515130
Prijs: 24.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.