logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

5x coole eettafel trends voor dit jaar

Ben je nog op zoek naar een nieuwe eettafel? Dan komt dit artikel vol met inspiratie goed van pas. Je leest namelijk meer over de 5 coolste eettafel trends voor dit jaar. Er worden verschillende stijlen, materialen en vormen besproken. Staat jouw nieuwe droomtafel ook op het lijstje?

1. Eettafels met robuust onderstel

Eettafels met een industriële look zijn al een paar jaar ontzettend populair. Ook dit jaar blijft de robuuste look geliefd. Wel zien we steeds vaker dat het stoere onderstel wordt gecombineerd met een wat dunner en verfijnder tafelblad. Het houten blad is bijvoorbeeld heel strak afgewerkt en heeft een lichte kleur. Dit oogt net wat minder industrieel, maar door de combinatie met de stoere (vaak zwarte) poten blijft het geheel een gaaf statement.

2. Visgraat eettafels

Ben je dol op een elegante en chique look? Kijk dan eens naar een houten tafel met een visgraat patroon. Visgraat tafels zijn een echte upgrade voor je eetkamer! Het zigzag patroon is speels en trendy, maar zal over een paar seizoenen nog steeds stijlvol zijn. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de populaire visgraat vloeren. Het is erg tof om een visgraat tafelblad te combineren met de voorgaande trend: een robuust onderstel. Er zijn allerlei visgraat eettafels verkrijgbaar met stoere zwarte poten.

3. Boomstamtafel met organische vormen

Heeft jouw eetkamer of open keuken een vrij landelijke stijl? Dan is een boomstamtafel een hele mooie toevoeging. Deze tafel herken je aan het robuuste hout met organische vormen. Onder het blad zit geen regel, waardoor je zelfs eetkamerstoelen met armleuningen goed onder de tafel kunt schuiven. Daarnaast is iedere boomstamtafel uniek, net zoals iedere boom. Je haalt dus een bijzonder pronkstuk in huis. Dat is pas een coole eettafel!

4. Ronde en ovale eettafels

Het afgelopen jaar zien we steeds meer ronde vormen terugkomen in het interieur. Denk aan ronde spiegels, ronde waskommen in de badkamer én natuurlijk ronde tafels. In de eetkamer is een ronde of ovale tafel niet alleen erg stijlvol, maar vaak ook erg praktisch. Er is meer mogelijk wat betreft de stoelverdeling en je creëert meer bewegingsruimte in de kamer.

5. Eettafels van duurzame materialen

Duurzaamheid is een belangrijk thema als het op eettafels aankomt. Dit jaar wordt er nog meer aandacht besteed aan kwalitatieve materialen met een lange levensduur. Hout is steeds vaker afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en wordt op zo’n manier behandeld dat het nog langer meegaat. Hierdoor heb jij extra veel plezier van de nieuwe tafel.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.