logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

5 verzorgingsproducten die iedere man met een baard nodig heeft

Een gezonde en goed onderhouden baard is essentieel voor elke man die graag een geweldige indruk wil maken. Hoewel sommige mannen misschien al tevreden zijn met het simpelweg wassen van hun baard met gewone shampoo, kan een speciale baardshampoo de sleutel zijn om je baard er op zijn best uit te laten zien. Hier zijn vijf essentiële verzorgingsproducten die elke man met een baard zeker nodig heeft.

1 Baardshampoo

Net zoals jij fijne shampoo gebruikt om je haar te wassen, wil je ook de beste shampoo gebruiken om jouw baard te wassen. En dan bedoelen we bij voorkeur een baardshampoo die daar speciaal voor is bedoeld. Dit omdat jouw gezichtshaar een verzorgingsproduct nodig heeft met een uitgebalanceerde pH en zonder reinigingsmiddel. Een speciale baardshampoo houdt je gezichtshaar niet alleen optimaal schoon en geeft het een aangename geur, maar het helpt ook om het baardhaar te ontwarren en gehydrateerd te houden. Er zijn verschillende baardshampoo’s verkrijgbaar. Als je echt naar een top shampoo op zoek bent, dan raden we je aan om er eentje op basis van zoveel mogelijke natuurlijke ingrediënten aan te schaffen.

2 Baardconditioner

Na het wassen van jouw baard is het van groot belangrijk om deze goed te conditioneren. Een bijpassende baardconditioner hydrateert en herstelt intensief de zachtheid van je baard en versterkt je gezichtshaar ook. Een degelijke verzorgende conditioner voorkomt bovendien gespleten haarpunten en haarbreuk, plus de vorming van roos op schone baarden. Ga ook hier wederom op zoek naar een verzorgingsproduct dat speciaal voor gezichtshaar ontwikkeld is en voor alle baardtypes geschikt is. Dit zal zonder meer helpen de beste resultaten te krijgen.

3 Baardolie

Misschien had je er nog niet eerder van gehoord, maar baardolie laat jouw gezicht aangenaam fris ruiken. Het verlicht ook direct de kans op jeuk, schilfers en droogheid. Het aanbrengen van slechts een paar druppels hoogwaardige baardolie helpt al perfect om de baardharen te voeden. Het werkt daarnaast tegelijkertijd als een prima styling middel. Zo zorg je dat jouw baard er altijd voortreffelijk gemodelleerd en glanzend uitziet.

4 Baardbalsem

Het gebruik van een verzorgende baardbalsem is een geweldige manier om jouw baard tegen de weerselementen te beschermen. Het helpt uitmuntend mee je baardhaar te conditioneren, verzachten en hydrateren. Dit terwijl baardbalsem je baard ook nog eens een beetje in stijl brengt.

De juiste baardbalsem is ongetwijfeld een must-have voor al die mannen die hun baard gezond en in vorm willen houden. Een hoogwaardige baardbalsem helpt bovendien de huid onder jouw gezichtshaar te verzorgen. Deze huid kan, vooral in de warmere maanden, droog en geïrriteerd raken door de zon en wind. Dit verzorgingsproduct, dat meestal in een klein blikje aangeleverd wordt, kan zowel op nat of droog haar aangebracht worden. Of je nu een lange of korte baard hebt, baardbalsem is een essentieel haarproduct dat je gezichtshaar gezond en zacht houdt. Daarnaast laat het er op zijn best uitzien!

5 Baardwax

Als laatste benoemen we de baardwax. Het aanbrengen van baardwax is een uitmuntende optie voor al die stijlvolle mannen die graag een maximale controle over de styling van hun gezichtshaar willen bereiken. Met een goede baardwax zorg je voor een stevige fixatie die niet te stijf of vettig is. Dat helpt om je baard de hele dag op zijn plaats te houden. Deze wax kan trouwens ook de haarzakjes voeden, waardoor de huid onder jouw baard gezond en vrij van irritatie blijft.

Om het te gebruiken masseer je eenvoudig een kleine hoeveelheid wax in de richting van de haargroei in jouw baard. Vervolgens breng je deze naar jouw persoonlijke wens in model.

Zo kunnen we uiteindelijk concluderen dat het verzorgen van jouw baardhaar is onmogelijk zonder de correcte verzorgingsproducten voor gezichtshaar. De bovengenoemde producten vormen dan ook de ruggengraat van het onderhouden van jouw baard en het versnellen van je verzorgingsroutine.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.