logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

5 tips voor comfortabel kamperen


Ga jij deze zomer kamperen en even ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven? Of je nu al jaren een ervaren kampeerder bent of nu voor het eerst je tent gaat aanschaffen: er zijn een aantal tips die het kamperen nóg beter kunnen maken. In deze blog lees je daarom welke 5 tips ervoor kunnen zorgen dat jij lekker en comfortabel kunt kamperen.

#1. Een voortent

Je begint natuurlijk bij het aanschaffen van een goede tent. Zorg ervoor dat deze lekker ruim is, zodat je binnen al je spullen kunt opbergen, genoeg plek hebt om te slapen, maar ook om te relaxen. Het fijne aan kamperen is dat je veel in de buitenlucht bent. Dat is heel fijn, maar wanneer het wat minder goed weer is wil je wel droog zitten. Kies er daarom voor om een grote tent aan te schaffen met een mooie voortent. Hierdoor zit je droog, maar wel lekker in de buitenlucht en kun je alsnog genieten van de natuur.

#2. Een goede nachtrust

Tijdens deze vakanties ben je veel buiten, wandel je waarschijnlijk veel en ben je in de avond erg moe. Het is dan wel zo fijn om een goed luchtbed aan te schaffen die het comfort verhoogd van je vakantie. Niets is namelijk zo vervelend als een luchtbed dat snel lek gaat en waarbij je het gevoel hebt dat je op de grond ligt… Investeer daarom eens in een goed luchtbed. Luchtbedden 2 persoons maken het kamperen nóg gezelliger. Op die manier slaap je alsnog knus met zijn tweeën in de tent en creëer je een fijne sfeer. Op de camping natuurlijk erg handig, maar ook ideaal wanneer je thuis slapers krijgt. Hierdoor is er altijd een slaapplek over!

#3. Kwalitatief materiaal

Wanneer je kampeerspullen gaat uitzoeken is het essentieel om te kiezen voor wat duurdere producten die van kwaliteit zijn. Vooral wanneer je naar wat afgelegen gebieden gaat is het goed om de juiste producten te hebben. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er dingen stuk gaan tijdens je vakantie. Denk hierbij, zoals net al gezegd aan een goede tent en luchtbed, maar ook aan de juiste slaapzak. Wanneer je bijvoorbeeld naar een warm land op vakantie gaat kun je het beste een slaapzak kiezen die is gemaakt van bamboe of katoen. Een slaapzak tussen de 10 graden en 20 graden is vaak al voldoende voor de warme landen. Of wanneer je juist naar de wat koudere landen op vakantie gaat is het belangrijk om te kiezen voor een goed geïsoleerde slaapzak. Denk aan een slaapzak met dons erin bijvoorbeeld. Slaapzakken van -5 graden tot -15 graden is aan te raden.

#4. Voorbereiding op het weer

Het weer kan snel veranderen in de natuur en daarom is het goed om op alles voorbereid te zijn. Ga je naar het zuiden? Neem dan ook wat truien en een regenjas mee. Ga je naar het noorden? Zorg dan ook voor wat zomerse kleding. Doordat het ook in de avond snel kan afkoelen en overdag opeens de zon kan schijnen is het goed om overal op voorbereid te zijn.

#5. Organiseer je plek

Als allerlaatste is het belangrijk om je plek van de tent goed en voordelig neer te zetten. Plaats bijvoorbeeld je tent altijd in de buurt van beschutting en bomen. Hierdoor blijft het zeker in de zomer lekker koeler in de tent. Daarnaast is het voor je eigen privacy en comfort ook fijn om de opening van de tent te plaatsen naar een mooi uitzicht. Hierdoor kun je rustig in de voortent zitten zonder dat anderen naar binnen hoeven te kijken. Tip: neem ook een heerlijke hangmat mee die je aan de bomen kunt vastmaken.

Er zijn dus genoeg dingen die het kamperen comfortabeler kunnen maken. Heel veel succes en geniet van je vakantie.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.