logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

5 coole ideeën voor een succesvolle webshop

Steeds vaker kiezen Nederlanders ervoor om voor zichzelf te beginnen. De coronacrisis liet namelijk maar al te goed zien hoe eenvoudig het is om vanuit huis een bedrijf te runnen. Meestal zijn dit online bedrijven zoals ondernemingen in de e-commerce. Het aantal webwinkels is de laatste jaren dan ook enorm gestegen, blijkt uit cijfers van het CBS.

Wat nou als je óók een eigen webwinkel wil starten? Hoe weet je wat er wel of niet werkt nu er al zoveel webshops zijn? Wij zochten 5 coole ideeën voor een moderne webwinkel voor je uit waar zeker potentie in zit. Wat dacht je van je eigen winkel in chemische stoffen of van het verkopen van eigen creaties? Lees gauw verder.

1. Vloeistoffen afvullen voor eigen webwinkel in chemische vloeistof

Grote kans dat je voor dit artikel niet had gedacht aan een webwinkel in (bepaalde) chemische stoffen. Dit kan écht van alles zijn, zoals waterstofperoxide, aceton en raapzaadolie. Dergelijke vloeistoffen zijn de basis voor veel diverse producten en worden dan ook online volop gezocht door zowel bedrijven als consumenten. Ka-ching!

Het is goed om te weten dat je hierbij kunt gaan voor vloeistoffen afvullen. Dat wil zeggen dat je in zee kunt gaan met een professional die voor jou vakkundig de vloeistoffen naar keuze kan afvullen in allerlei verschillende verpakkingen op maat. Dit kan al in flacons van 10 ml tot enorme bakken en zelfs tankwagens. Interessant om je eens in te verdiepen wanneer je op zoek bent naar een goede niche!

2. Merchandise voor hedendaagse populaire sterren

Een ander cool idee is, al zeggen we het zelf, om een webwinkel te starten waarin je de merchandise van diverse populaire artiesten verkoopt. Dat klinkt misschien alsof je rechtstreeks naar de jaren 90 van de vorige eeuw gaat, maar feit is dat bandshirts en truien van artiesten weer hartstikke hip zijn. Loop maar eens een willekeurige winkel binnen en je ziet het vanzelf.

Het nadeel van het aanbod in de standaard winkels is dat dit vaak ook hele standaard shirts van slechts een paar artiesten zijn. Daar kun jij op inspringen door te gaan voor te gekke designs én een ontzettend groot aanbod. Hoe je daarmee begint? Simpel: kijk goed welke artiesten populair zijn en doe inspiratie op in bestaande shops om zo je eigen assortiment samen te stellen.

3. Verkoop je eigen creaties in je webwinkel

Naast merchandise en vloeistoffen is er nog iets wat wel eens heel succesvol kan worden, namelijk je eigen creaties. Ben je creatief aangelegd en goed in het maken van kleding, schilderijen, kunstwerken, dekens en andere accessoires? Wie weet is het dan een idee om een webwinkel te starten met je eigen gemaakte assortiment! Inmiddels zijn er best wat mensen in Nederland die dat doen.

Omdat je aan het begin wellicht nog maar een klein aanbod hebt, is het juist heel fijn om dit online aan te kunnen bieden in plaats van in een fysieke winkel. Dat is veel goedkoper en laagdrempeliger. Daarbij heb je de vrijheid om je webshop precies in te richten zoals jij dat wil. Je kunt zo’n online winkel helemaal zelf bouwen, laten bouwen door een ander of in elkaar zetten met speciale software.

4. Webwinkel in handige artikelen voor veiligheid

Als er iets is dat eigenlijk altijd goed werkt als idee voor een webwinkel, dan is het wel een webshop rondom veiligheidsartikelen. Veiligheid is immers een thema dat altijd een belangrijke rol speelt in de maatschappij. Dat geldt niet alleen voor bedrijven, maar ook voor particulieren die hun eigendommen willen beveiligen met diverse producten.

Daar kun jij op verschillende manieren op inspelen. Denk bijvoorbeeld aan de verkoop van slimme bewakingscamera’s en slimme deurbellen. Of kies juist voor de branche ‘digitale veiligheid’ en investeer in een webshop voor beveiligingssoftware. Kijk ook eens naar een andere vorm van veiligheid, zoals het verkopen van rookmelders, brandblussers en veiligheidshesjes.

5. Kies voor duurzame producten in je webshop

Tot slot nog een handig idee voor een succesvolle webshop in de hedendaagse samenleving: een webwinkel waarin je duurzame producten verkoopt. Duurzaamheid is hartstikke hot. Steeds meer Nederlanders willen hun steentje bijdragen aan een beter milieu en kiezen bijvoorbeeld voor energiebesparende maatregelen.

Als beginnende ondernemer kun jij daar handig op inspringen door een webwinkel samen te stellen met diverse producten die bedoeld zijn om energie mee te besparen. Denk aan slimme thermometers, mobiele generatoren en innovaties zoals accuopslag. Geef hierbij direct goede tips en tricks over energie besparen en je webshop wordt ook nog eens een knaller in Google.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.