logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

5 tips om je woning sneller te verkopen


Wil je je woning verkopen en heb je hier haast bij? Hoewel het in de huidige markt vaak vrij makkelijk lukt om van een huis af te komen, kun je zeker nog de nodige stappen zetten om dit proces te versnellen. Benieuwd welke opties je hierin hebt? Lees dan verder.

Buitenkant huis opknappen

Allereerst helpt het natuurlijk om je woning op te knappen. Zeker als het huis in een wat oudere of afgepeigerde staat is. Kijk of je de buitenkant van het huis kunt opknappen. Verschillende onderdelen spelen een rol, van de kozijnen tot het dak. Is bijvoorbeeld het dak in een slechte staat? Pak dit aan, zodat de nieuwe bewoners hier niet meer mee aan de slag hoeven. Op een plat dak kun je EPDM dakbedekking aanbrengen, met een levensduur van zo’n vijftig jaar. Ook het plaatsen van zonnepanelen op het dak is een populaire keuze, waar veel kopers interesse in hebben. Kijk verder naar de staat van onder andere de buitenmuur. Maar ook de tuin kan misschien een opknapbeurt gebruiken. Je kunt dit zelf het beste inschatten, of laat je hierover adviseren voordat je je huis in de verkoop zet.

Binnenkant woning renoveren

Kijk niet alleen naar de buitenkant, maar ook naar de binnenkant van je woning. Met name de keuken en de badkamer tellen hierin mee. Deze worden vaak opgeknapt om de verkoop van het huis te versnellen, en om de waarde van de woning te laten stijgen. Er zullen ook mensen zijn die een klushuis kopen, maar een instapklaar huis valt toch al sneller in de smaak. Ga je de binnenkant renoveren? Houd de stijl dan vrij neutraal, zodat de keuken of badkamer bij veel mensen aansluit op de wensen voor een nieuw huis.

Goede foto’s en informatie

Als je je huis te koop zet, wil je dit online delen. Zo kunnen potentiële kopers alvast een virtueel kijkje nemen in jouw huis. Zorg voor goede informatie en mooie foto’s, die een duidelijke impressie van je woning geven. Dit bepaalt vervolgens namelijk grotendeels of iemand het de moeite waard vindt om wel of niet te komen kijken bij je woning! Een professionele fotograaf helpt je met het vastleggen van de woning. Bedenk verder wat er in het verhaaltje over de woning komt te staan. Heb je bijvoorbeeld voor nieuwe dakbedekking gekozen? Dit is zeker het vermelden waard. Hoe specifieker, hoe beter. Heb je gekozen voor EPDM of bitumen? Bij EPDM kun je erbij vermelden dat het materiaal extra lang meegaat en weersbestendig is. Ook renovaties aan de binnenkant van je huis kun je benoemen. Vaak staan er zelfs jaartallen bij, over wanneer bijvoorbeeld de keuken is opgeknapt of de nieuwe kozijnen zijn geplaatst.

Goede makelaar

Natuurlijk hoef je de verkoop van je woning niet helemaal alleen te doen. Schakel liever de hulp in van een goede makelaar, die je tevens helpt met de bovenstaande tips. Een makelaar is goed op de hoogte van de markt en de buurt, wat het makkelijker maakt om een vraagprijs voor de woning vast te stellen. Dat niet alleen, alle regelzaken hoef je zo ook niet in je eentje op te pakken. Denk aan het plannen van de bezichtigingen, waar je anders veel tijd aan kwijt bent.

Net en opgeruimd huis

Om een goede indruk te maken met je huis, kan het er maar beter opgeruimd en netjes zijn. Heb je bijvoorbeeld heel veel spullen? Dan is het slim om een deel hiervan op een andere locatie op te slaan. Zo lijkt je woning ook meteen ruimtelijker. Ook als je een heel uitgesproken smaak hebt, kun je ervoor kiezen om dit wat te minimaliseren. Schilder de muren bijvoorbeeld alvast wit, om een goede optie te noemen. Dat is eigenlijk zo gepiept. Voor potentiële kopers is het zo weer makkelijker om zichzelf er al te zien wonen. Veel mensen vinden het daarbij lastig om door een uitgesproken styling heen te kijken. Goed om te weten.

Bedenk welke mogelijkheden je hebt om je woning op te knappen voordat het huis in de verkoop gaat. Een renovatie is niet altijd een mogelijkheid. Maar een muur schilderen is juist wel goed te overzien. Succes met de verkoop!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.