logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

5 tips om je haar blond te houden

Het is en blijft waarschijnlijk de populairste haarkleur, blond. Of het nu je eigen haarkleur is of geblondeerd, blond haar is kwetsbaar. Hierdoor heeft het de neiging om te verkleuren. Wees niet getreurd, dit is namelijk te voorkomen door met bepaalde dingen rekening te houden. In deze blog zullen we je 5 tips geven zodat jij zo lang mogelijk kunt genieten van je blonde lokken. Daarnaast zorgen deze tips ervoor dat jouw blonde haar echt blond blijft. Heb je wit haar? Geen enkel probleem. Deze tips zijn namelijk ook van toepassing op jouw haarkleur.

Gebruik een geschikte shampoo

Het klinkt voor de hand liggend, maar het gebruik van een shampoo voor blond haar zorgt dat je haar langer zijn blonde glans behoudt. De shampoos verminderen de gele gloed en vervangen deze door een mooie gouden glans. Voor je blonde haar zijn er tegenwoordig veel producten beschikbaar. Zo zijn er voedende conditioners die je haar beschermen tegen uitdroging, maar ook haarmaskers die je blonde haren voeden van binnenuit.

Heb je je haar geblondeerd? Ook hiervoor zijn speciale shampoos ontwikkeld. De zogeheten blond shampoos zijn ontwikkeld om de beschadigingen van het blonderen te herstellen. Verder is het gebruik van conditioners voor geblondeerd haar extra van belang. Dit komt omdat het bleken of blonderen van het haar zorgt dat het vocht uit de haren wordt getrokken. Met een conditioner voorzie je je haar van de nodige voeding en voorkom je dat je straks een bosjes touw op je hoofd hebt.

Vermijd UV-straling

Ondanks dat het heerlijk aanvoelt om lekker in de zon te zitten, heeft teveel UV-straling een slechte invloed op zowel je huid als je haar. Deze straling zorgt er namelijk voor dat je haar verbleekt en beschadigt. Dit resulteert in een ongelijke kleuring van je haar. Wij raden daarom aan om iets vaker in de schaduw te gaan zitten of een hoofddeksel te dragen.

Wil je toch blijven genieten van de zon en werken aan je tan zonder hoedje? Dan zijn er ook hittebeschermers ontwikkeld. Dit zijn speciale oliën die de haar meer glans geven en voorzien van een beschermlaag. Dat je je haar beschermt tegen de zon zou eigenlijk hartstikke logisch moeten zijn. Wanneer je in de zon gaat zitten smeer je jezelf immers ook in met zonnebrandcrème.

Houd je hoofd koel

Naast dat het waarschijnlijk ook prettiger aanvoelt, is het belangrijk dat je je haar en hoofdhuid niet te warm maakt. Zo zorgt hitte voor droog haar en kan het zelfs leiden tot haarbreuk. Pas daarom op met verwarmde stylingtools als föhns, stijltangen en krultangen. Mocht je deze apparaten toch willen gebruiken, dan is het aanbevolen om de temperatuur van deze apparaten lager te zetten.

Hiernaast zijn er beschermende oliën of sprays ontwikkeld die je haar kunnen beschermen tegen de hitte. Het beste is natuurlijk om de hitte compleet vermijden. In dat geval zul je het moeten doen met de natuurlijke look. Dit is gelukkig iets dat ook zijn charmes heeft.

Kijk uit met zwemmen

In de zomer is er niks lekkerder dan een frisse duik nemen in een zwembad. Echter zitten er zoals je waarschijnlijk al weet, verschillende chemicaliën in zwembadwater. Deze stoffen hebben een negatieve werking op je haar en verminderen de aanwezigheid van de natuurlijke oliën in je haar. Hiernaast tasten deze schadelijke stoffen de kleur van je haar aan. Zo kunnen ze zelfs zorgen voor een groene gloed in je haar.

Maar wat moet ik dan doen als ik wil zwemmen in een zwembad? Wij raden aan om je haar nat te gebruiken voordat je gaat zwemmen. Zo neemt je haar eerst water zonder schadelijke stoffen op en zal het chloorwater minder worden opgenomen.

Is er een zee in de buurt? Ga dan daar zwemmen. Het zoute water zit boordevol vitamines en mineralen die goed zijn voor je blonde haar. Wel raden we aan om uitdroging door het zout te voorkomen door een een geschikte shampoo te gebruiken.

Wees voorzichtig met stylingproducten

Het is waarschijnlijk geen verrassing, maar het gebruik van stylingproducten voor je haar heeft een negatieve invloed op je haar. In het bijzonder producten die alcohol bevatten. Alcohol heeft een uitdrogende werking. Wanneer je dus alcohol bevattende producten in je haar aanbrengt, droog je je haar uit en wordt het stug. Lees daarom voordat je nieuwe stylingproducten koopt goed het etiket en controleer of er alcohol in verwerkt zit. Je hoofdhuid en je haar zullen je dankbaar zijn. 

Lekker lang blond!

We hopen je met deze tekst een beter beeld te hebben gegeven van de externe factoren die een negatieve invloed hebben op jouw mooie blonde lokken. Zoals eerder aangegeven, hebben deze factoren een gelijke invloed op zowel blond als wit haar. Het enige verschil zit hem in de haarproducten. Voor wit haar zijn er namelijk speciale producten ontwikkeld. Zo zijn er shampoos voor wit haar die gele en oranje tonen neutraliseren.

Of je nu blond of wit haar hebt, we hopen dat je dankzij onze tips langer kunt blijven genieten van de kleur van je haar.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.