logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

5 tips om klaar te zijn voor het mooie weer

Om optimaal van het mooie weer te kunnen genieten is het fijn als je tuin helemaal klaar is voor de zomer. Gebruik de volgende vijf tips om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen.

1.     Maai op het tijd het gras

Met mooi weer is het heerlijk om languit op het gras te liggen. Dan is het alleen wel prettig wanneer er geen kale plekken of hard gras tussen zit. Dit kun je voorkomen door in het voorjaar op tijd te beginnen met grasmaaien. Wacht niet totdat het eigenlijk al te lang is, omdat dat ervoor zal zorgen dat het gras stugger wordt. Zaai ook bijtijds nieuw gras in op kale plekken, zodat je gazon er weer stralend uitziet!

2.     Check de schuifpui

Het is heerlijk wanneer je vanuit de woon- of slaapkamer zo naar buiten kunt lopen. Heb je een schuifpui? Check deze dan in het voorjaar op eventuele mankementen. Draait de hendel nog soepel, schuift de deur makkelijk op en dicht en draait het slot nog goed? Laat het schuifpui slot vervangen als dat nodig is. Een ervaren slotenmaker kan overigens ook andere issues met de pui vaak zelf oplossen.

3.     Zorg voor goed tuinmeubilair

Heb je de tuinmeubels het hele jaar buiten staan? Houd er dan rekening mee dat de weersomstandigheden van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van het meubilair. Maak de meubels zomerklaar door ze goed schoon te maken en te checken op onregelmatigheden. Schaf bijtijds nieuw meubilair aan als dat nodig is, want vaak is er een run op dergelijke spullen als het mooie weer er eindelijk is.

4.     Plaats horren

Het warme weer heeft een nadeel: het ongedierte wordt ook weer wakker. Heb je geen zin in muggen, vliegen of wespen in huis? Zorg er dan voor dat het huis goed wordt afgesloten. Plaats een hordeur voor de schuifpui of achterdeur en plaats horren voor de ramen. Zo kun je toch de ramen en deuren openzetten, zonder ongewenste indringers binnen te laten.

5.     Vergeet de zonnebrandcrème niet!

Is de schuifpui gerepareerd, heb je de juiste meubels in de tuin en zijn de horren geplaatst? Dan kan het grote genieten beginnen! Er is alleen één ding dat je daarbij niet moet vergeten: de zonnebrandcrème. Ook vroeg in het voorjaar is de zon namelijk al op flinke kracht. Omdat onze huid daar dan nog niet aan gewend is, is de kans op verbranden groot. Geniet dus mét zonnebrandcrème op!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.