logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

5 tips voor het inrichten van de koffiecorner op kantoor

Een goed ingerichte koffiecorner op kantoor kan een groot verschil maken in de werkervaring van medewerkers. Het biedt een plek voor ontspanning, informeel overleg en een welkome onderbreking van de dagelijkse werkdruk. Maar hoe richt je de perfecte koffiecorner in?

Kies de juiste plek

De plek van de koffiecorner is een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden. Idealiter bevindt de koffiecorner zich op een centrale plek in het kantoor, zodat deze voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is. Dit stimuleert medewerkers om regelmatig een pauze te nemen, wat hun productiviteit en welzijn ten goede komt. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor voldoende ruimte rond de koffiecorner. Medewerkers moeten zich comfortabel kunnen bewegen zonder dat het te druk wordt. Denk aan een open ruimte met voldoende zitplaatsen waar mensen kunnen zitten en ontspannen.

Investeer in een hoogwaardige koffieautomaat voor zakelijk gebruik

De kern van elke goede koffiecorner is natuurlijk de koffieautomaat. Een koffieautomaat voor zakelijk gebruik is ontworpen om aan de behoeften van een druk kantoor te voldoen. Deze automaten bieden een breed scala aan koffiesoorten, van espresso en cappuccino tot latte macchiato, en kunnen grote hoeveelheden koffie per dag produceren zonder aan kwaliteit in te boeten.

Kies voor een koffieautomaat die eenvoudig te gebruiken en te onderhouden is. Automaten met zelfreinigende functies en grote watertanks zijn ideaal voor een drukke kantooromgeving. Het gebruik van hoogwaardige koffiebonen, zoals de Orange Blend, zorgt ervoor dat je altijd kunt genieten van een heerlijke kop koffie.

Creëer een uitnodigende sfeer

De sfeer in de koffiecorner is minstens zo belangrijk als de koffie zelf. Zorg voor een gezellige en uitnodigende inrichting waar medewerkers graag hun pauzes doorbrengen. Denk aan comfortabele stoelen, tafels en eventueel wat banken. Planten en decoraties kunnen de ruimte opfleuren en een aangename sfeer creëren.

Daarnaast kan je overwegen om verschillende soorten zitgelegenheden aan te bieden, zoals hoge tafels met krukken voor een snelle kop koffie en lage zitjes voor een ontspannen gesprek. Zorg voor voldoende verlichting, maar vermijd te fel licht dat de sfeer kan verstoren.

Voorzie in diverse drankjes en snacks

Hoewel koffie het belangrijkste is in de koffiecorner, is het een goed idee om ook andere drankjes en snacks aan te bieden. Niet iedereen drinkt koffie, dus zorg voor een assortiment van thee, warme chocolademelk en koud water. Een kleine koelkast met sapjes en frisdranken kan ook een mooie aanvulling zijn.

Wat betreft snacks, kies voor een mix van gezonde en minder gezonde opties. Denk aan fruit, noten, mueslirepen en af en toe een traktatie zoals koekjes of chocolade. Het aanbieden van verschillende opties zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is en kan bijdragen aan de tevredenheid van je medewerkers.

Houd de koffiecorner schoon en georganiseerd

Een schone en goed georganiseerde koffiecorner is essentieel om een prettige omgeving te behouden. Zorg ervoor dat er duidelijke afspraken zijn over het opruimen van de ruimte en het schoonmaken van de koffieautomaat. Dit kan bijvoorbeeld door een roostersysteem in te voeren waarbij medewerkers om de beurt verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de koffiecorner. Plaats voldoende prullenbakken en recyclingbakken in de buurt van de koffiecorner om afval snel en eenvoudig te kunnen weggooien. Houd ook de voorraad van koffie, melk, suiker en andere benodigdheden goed in de gaten en vul deze tijdig aan. Een goed georganiseerde koffiecorner draagt bij aan een positieve werkervaring en zorgt ervoor dat medewerkers zich gewaardeerd voelen.

Een plek voor ontspanning en verbinding

Met deze vijf tips kun je van de koffiecorner op kantoor een plek maken waar medewerkers graag samenkomen, ontspannen en even kunnen opladen. Denk ook aan het toevoegen van persoonlijke accenten die de koffiecorner uniek maken. Dit kunnen kunstwerken zijn of zelfs een prikbord waar medewerkers hun eigen berichten en foto’s kunnen ophangen. Het belangrijkste is dat de koffiecorner een plek wordt waar iedereen zich welkom voelt en even kan ontsnappen aan de dagelijkse werkdruk.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.