logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

5 Suggesties om meer uit je woonruimte te halen


Het is voor veel mensen een uitdaging om de ruimte in hun woning optimaal te gebruiken. Het kan lastig zijn om het meeste uit je kleine woonruimte te halen, maar met de juiste tips en trucs is dat echter zeker geen onmogelijke taak. Hier zijn vijf suggesties die je helpen om meer ruimte in je huis te creëren.  Van extra opslagoplossingen tot het herschikken van bestaande items, er zijn verschillende manieren waarop je slim gebruik kunt maken van elke centimeter in je woning.

Vergroot je zolder door middel van een dakkapel

De eerste suggestie die we je mee willen geven, is door je zolderruimte te vergroten met behulp van een dakkapel. Een dakkapel kan je helpen om meer ruimte en licht op de bovenverdieping te creëren, waardoor je ook meer opslagruimte hebt in de rest van je huis. Daarbij is een nokverhogende dakkapel veruit de meest populaire optie, omdat je hiermee de meeste ruimte kunt creëren zonder dat je structureel iets grondigs aan het dak moet veranderen. Verder kiezen veel personen ook voor een prefab dakkapel, omdat deze relatief snel geïnstalleerd kan worden. Er zijn dus meer dan genoeg dakopbouw voorbeelden te vinden waarmee je op een eenvoudige manier je zolder kunt vergroten en uiteindelijk meer uit je woonruimte kunt halen.

Gebruik multifunctionele meubels

In de tweede plaats maximaliseer jij je ruimte door meubels te kopen die meerdere doelen kunnen dienen. Overweeg tafels die uitklappen voor grotere bijeenkomsten, stoelen of banken die als opslag dienen, of een bed met ingebouwde laden voor extra kleding en linnengoed. Ook bijzettafels of slaapbanken zijn een geweldig idee als je op zoek bent naar multifunctionele meubels.

Investeer in wandplanken of boekenkasten

Een andere optie is om te investeren in wandplanken of boekenkasten. Wandplanken en boekenkasten bieden extra opbergruimte zonder veel ruimte in te nemen. Ze kunnen gebruikt worden om boeken, snuisterijen en decoratieve voorwerpen zoals planten en bloemen op te bergen. Daarnaast zijn ze ook een perfecte plek – die geen ruimte inneemt -om fotolijsten met familiefoto’s te plaatsen, waardoor je een warm gevoel krijgt in je huis.

Gebruik verticale opslag

Voeg meer opbergmogelijkheden toe door verticale ruimte te gebruiken in plaats van alleen horizontale oppervlakken. Hang haken op om jassen, tassen, hoeden en sjaals op te hangen; gebruik rolkarretjes met planken om verschillende voorwerpen op te bergen; of voeg hoge kasten toe voor extra opbergruimte. Wanneer je de verticale ruimte goed gebruikt, kun je meer opslag creëren zonder dat je te veel ruimte verliest.

Herschik je meubilair

Verplaats tot slot je meubels om meer open ruimte in de kamer te creëren. Schuif de bank tegen een muur, zet het bed dichter bij het raam, of verander de opstelling van je eetkamertafel en stoelen – dit zijn allemaal eenvoudige manieren om je leefruimte optimaal te benutten.

Al met al zijn er veel manieren om je ruimte effectiever te gebruiken. Door van al deze suggesties gebruik te maken, zul je versteld staan van wat jij uit je woning kunt halen!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.