logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

5 suggesties voor een luxe vakantie met klein budget


Sinds 2022 hebben we te maken met een torenhoge inflatie waardoor het dagelijks leven flink duurder is geworden. Dat betekent misschien wel dat je moet inleveren op je standaard uitgaven. Ga je bijvoorbeeld normaal gesproken op een luxe vakantie dan is het ineens nodig om te switchen naar een minder luxueuze week weg. Of toch niet? Met de tips in dit artikel kun je alsnog genieten van zo’n heerlijke vakantie met een klein budget, bijvoorbeeld op een luxe vakantiepark of tijdens een zonvakantie in het buitenland.

1. Boek je luxe vakantie altijd in het laagseizoen

Waar je in ieder geval veel geld mee kunt besparen, is door je vakantie buiten het hoogseizoen om te boeken. Hoewel dit nogal een open deur lijkt te zijn, moet je dit écht goed in je oren knopen. Een vakantie in een luxe resort op een Canarisch eiland kan in het hoogseizoen zo € 1000 meer kosten dan een weekje in het voor- of naseizoen. Ben je dus op zoek naar luxe zonder de hoofdprijs te betalen dan zit je buiten het hoogseizoen goed. Het voelt stiekem hartstikke goed om te weten dat mensen een paar weken later veel meer betalen.

2. Wees flexibel in het boeken van luxe vakantie

Daarnaast is het goed om te weten dat het loont om flexibel te zijn. Waar de ene luxe bestemming juist hele goede deals heeft voor de maand november ben je bij een ander luxe vakantiepark weer goedkoper uit wanneer je een vakantie in januari of februari (buiten de vakanties) boekt. Om zoveel mogelijk geld te besparen op je vakantie moet je dus flexibel zijn. Zo kun je de maand of de week kiezen die het meest voordelig is. Ideaal!

3. Ga voor de juiste voordelige bestemming

Een luxe vakantie kun je op verschillende plekken en in diverse landen boeken. Maar: de prijzen kunnen nogal van elkaar verschillen. Zo boek je in Nederland bijvoorbeeld een luxe chalet op een stijlvol vakantiepark voor een bedrag waarvoor je op een tropisch eiland niet op vakantie kunt. En wil je eens naar een eiland zoals de Malediven, maar heb je het budget niet? Kijk dan goed naar alternatieven. Sardinië of Malta zijn bestemmingen die meer in de buurt zijn, goedkoper zijn én ook hartstikke mooi zijn.

4. Ga op zoek naar nieuwe hotels met aanbiedingen

Waar je ook maar naartoe wil gaan op vakantie; er zijn altijd hotels die nog maar net de deuren hebben geopend. Om klanten te trekken en een beetje bekendheid te krijgen, kun je op dit soort plekken meestal overnachten voor een lagere prijs. Daar krijg je wel gewoon de volledige luxe voor terug! En hoe heerlijk is het om een van de eersten te mogen zijn om ergens te slapen? Alles is nog nieuw wat zeker bijdraagt aan de luxe ervaring.

5. Boek een aantrekkelijke last minute

Tot slot zijn er altijd plekken te boeken waar je last minute voor een fijn bedrag terecht kunt. Ook hiervoor is het wel prettig om flexibel te zijn, aangezien je op een behoorlijk laat moment pas weet waar je naartoe gaat op vakantie. Resorts, hotels en vakantieparken die niet volgeboekt zijn, doen de lege kamers of luxe chalets vaak voor een lagere prijs weg. Dat betekent: volop genieten van een luxe vakantiepark of een heerlijke hotelkamer voor een klein budget!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.