logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maak indruk met deze 5 stylingtips

Het is belangrijk om goed en scherp voor de dag te komen. Met de juiste kleding in je kast hoeft dat helemaal geen probleem te zijn: dan hoef je maar wat bij elkaar te zoeken voor jouw unieke stijl. En shoppen? Dat doe je natuurlijk op een plek met veel keuze, zoals op Winkelstraat.nl. Op de beginpagina kun je al aangeven of je winkelt voor vrouwen, heren of kinderen. Dat scheelt al een hoop geblader!

winkelstraat filling piecesWie de schoen past

Goede schoenen zijn heel belangrijk, maar je wil natuurlijk niet op van die oerdegelijke verantwoorde stappers lopen. Mijn advies? Wissel regelmatig van schoenen! Zo stimuleer je jouw voeten om zich niet aan de passen aan je schoenen, maar actief te blijven. Je kunt iedere dag een ander paar schoenen aandoen, maar zo straf hoeft het niet te zijn. Pluspunt: je hebt iedere dag schoenen aan die echt bij je outfit passen. Kijk voor coole sneakers eens naar Filling Pieces: deze unisex sneakers zien er strak en sober uit en zijn in verschillende neutrale kleuren te krijgen.

Petje af

Nee, juist niet. Petje op! Super handig, die petten. Echt een ondergewaardeerd kledingstuk. Ikzelf ga de deur niet uit zonder een pet op mijn kop. Deels komt dat omdat ik al snel verblind wordt door invallend licht in mijn ogen vanwege mijn slechtziendheid, maar ik heb het verheven tot een stijldingetje. Ik kies telkens een andere pet op, die bij mijn humeur, outfit of het moment past. Daarbij heb ik geen last van de zon in mijn gezicht, komen er minder vliegjes in mijn ogen tijdens het fietsen en heb ik geen last van de regen op mijn bril. Praktisch én stylish.

winkelstraat overhemdOver je hemd

Overhemden hebben een beetje suf imago, maar dat is volledig onterecht. Er zijn ook juist heel stoere overhemden verkrijgbaar, heel vrolijke, kleurrijke… beken je kleur door spetterend voor de dag te komen in zo’n ‘suf’ overhemd! Het voordeel van een overhemd? Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Wil je even een momentje netter en zakelijk, dan knoop je ‘m tot bijna bovenaan dicht, laat je de manchetten strak op je pols rusten en knoop je ook die netjes dicht. Desgewenst doe je d’r een stropdas bij om, dan ben je helemaal de man. Lekker casual? Doe de bovenste twee knoopjes los, stroop je mouwen op en laat ‘m uit je broek hangen. En dat alles met één kledingstuk! Of ga voor een lekker druk printje, dat is ook helemaal hip – hoewel je dat wel moet liggen…

Shirts in stijl

Het is niet altijd een moment voor een overhemd. Soms wil je ook wel eens gewoon een t-shirt dragen, zodat je lekker casual door het leven kunt gaan. Ik draag het liefst een shirt met een soort van boodschap. Dus niet met klakkeloos het merkje groot of klein als print, maar met een coole image of een boodschap die de kijker even aan het denken zet. Ik bedoel: als je een shirt draagt, doe het dan goed!

Jas erover

Als je naar buiten gaat, krijg je te maken met het fenomeen jassen. Die zijn ontzettend bepalend voor die belangrijke eerste indruk. Wat voor jas je draagt, draagt ook voor een deel uit wie je bent. Loop je in de winter dus rond met een sportieve shiny bomberjack, een strakke jack van spijkerstof, een (half)lange stoffen jas of een praktische parka? Natuurlijk zijn er grensgevallen te benoemen, maar denk na wat een jas doet met je imago! Ga je voor praktisch of cool? Of zoek je net zo lang door tot je de gulden middenweg hebt gevonden? Kies hierbij ook iets dat bij je leeftijd past: eerlijk gezegd vind ik een glanzende bomberjack niet meer helemaal voor veertig-vijftigjarigen, terwijl een praktische parka niet echt bij tieners past…

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.