logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: 5 seconden estafette


Het partyspel 5 seconden is een razendsnel spel, waarbij je 5 seconden de tijd hebt om zo veel mogelijk antwoord te geven. Een superleuk gegeven, dat zorgt voor veel hilariteit, maar niet iedereen is zo rap van tong en snel van reactie. Om hen tegemoet te komen, komt Megableu met een toffe variatie op hun populaire spel: 5 Seconden Estafette. Geef je antwoord en geef zo snel mogelijk het stokje door aan de volgende speler! Je hebt daarbij nog altijd 5 seconden, maar nu niet om zoveel mogelijk woorden te roepen, maar om één goed antwoord te geven. Dat haalt de druk wat van de ketel.

Zo speel je 5 seconden: Estafette

Voor je begint verdeel je de ‘Leven’- en ‘Pas’-kaarten onder de spelers. Vervolgens pak je een stapeltje kaarten uit de doos. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk een woord te noemen dat bij het thema past (dat nog niemand anders heeft gegeven). Iedere ronde pak je daarvoor een nieuw kaartje, waarna iedereen om beurten een kans krijgt om een woord te noemen. Heb je het goed? Dan mag je de timer doorgeven. Heb je een fout antwoord gegeven of ben je te laat met antwoorden? Dan verlies je een leven en wordt er een nieuwe ronde gestart. Heb je geen levenskaarten meer? Dan val je af. De winnaar is de persoon die als laatste afvalt.

Let op! Kun je geen antwoord meer geven? Dan kun je de Pas-kaart inzetten. Je speelt die ronde niet meer mee, maar verliest ook geen leven.

Benieuwd hoe het spel er in de praktijk uitziet?

De estafettestok

Een belangrijk onderdeel is dan ook de estafettestok. Die heeft aan beide uiteinden een grote knop zitten, waaraan je hem telkens moet vastpakken bij het doorgeven. Een sensor detecteert de grip en start de timer opnieuw. Tip: probeer dat even uit, het is een handigheidje dat je moet kennen. Op de bovenkant van de stok zitten vijf lampjes, die van de ene naar de andere kant doven. Dat levert de nodige druk op voor de persoon die aan de beurt is. Is de tijd om? Dan klinkt er een zoemer. Heb je een goed antwoord gegeven? Dan geef je snel de stok door, met de knop naar voren.


Ga direct naar 5 seconden estafette op BOL.com.

Recensie over 5 seconden estafette

5 seconden estafette is een fijne manier om 5 seconden te spelen, omdat je niet zoveel mogelijk items hoeft te noemen, maar telkens slechts eentje. Het spanningselement van het doorgeven van de stok zorgt voor een dynamische factor, hoewel het overnemen ervan even oefenen is. Toch is het een dynamische manier van spelen en zal het voor veel hilariteit zorgen. De stok zelf ligt prima in de hand, de lichtjes zijn zeker fel genoeg en het geluid hoor je liever niet ;). Het hele spel zit verpakt in een praktische kunststof koker, die je makkelijk kunt meenemen en opbergen.

Score: 8


Informatie

Titel: 5 seconden estafette
Uitgever: MegaBleu
Genre: partyspel
Tijdsduur: 15 minuten.
Voor 2 tot 12 spelers.
Leeftijd: vanaf 7 jaar.
Adviesprijs: 27.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.