logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit zijn de 5 redenen om een recruitment bureau te overwegen


Het vinden van de juiste kandidaat voor een openstaande positie binnen een bedrijf zoals een vacature category manager is vaak tijdrovend en moeilijk. Om het proces te vereenvoudigen, kunnen bedrijven overwegen om een recruitment bureau in te schakelen. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het inhuren van zo’n bureau. In dit artikel gaan we dieper in op de 5 belangrijkste redenen waarom je de samenwerking met een recruitment bureau zou moeten overwegen.

Je bespaart kosten

In de eerste plaats bespaar je kosten wanneer je voor een recruitment bureau kiest. Deze bureaus zijn namelijk ontzettend efficiënt, waardoor ze binnen een mum van tijd bijvoorbeeld je vacatures filiaalmanager voor je hebben opgevuld. Wanneer je dit zelf zou doen, zou je tientallen uren en geld kwijt zijn, waardoor je uiteindelijk duurder uit bent. Als je dus graag kosten wil besparen op het vlak van personeelswerving, zal een recruitmentbureau een erg aantrekkelijke optie voor je zijn.

Het wervingsproces gaat snel

Ten tweede gaat het wervingsproces veel sneller dan wanneer je het zelf doet. Recruitment bureaus kennen de juiste mensen om in te schakelen voor jouw bedrijf, zelfs als er een personeelstekort is. Door hun kennis van de markt, weten ze hoe ze het proces beter kunnen stroomlijnen. Hierdoor wordt het werven van nieuwe medewerkers veel sneller en efficiënter dan je ooit zelf had kunnen doen.

Een recruitmentbureau kan mensgericht zijn

Verder kan een recruitment bureau ook mensgericht zijn. In tegenstelling tot wat veel bedrijven denken, ligt de focus van een recruitmentbureau niet helemaal op het vinden en aannemen van de meest geschikte kandidaat voor een openstaande positie. In plaats daarvan streven ze ernaar om een goed evenwicht te vinden tussen het aannemen van kandidaten die geschikt zijn voor de positie en degene die passen binnen het bedrijf. Je kunt namelijk nog zo talentvol zijn; wanneer er geen klik is met het bedrijf en collega’s, zal dit vervelende gevolgen hebben voor iedereen. Daarom is het belangrijk dat je een goed bureau inschakelt dat gericht is op mensen, waardoor er meer nadruk komt te liggen op een passende match.

Een groot netwerk

Tevens hebben recruitmentbureaus een uitgebreid netwerk met potentiële kandidaten. Dankzij hun contacten en ervaring, weten ze precies waar ze moeten zoeken naar talent voor jouw openstaande posities. Hierdoor is de kans groot dat ze snel een geschikte kandidaat vinden, waardoor het proces een stuk efficiënter verloopt dan normaliter het geval zou zijn.

Vooraf gekeurde kandidaten

Tot slot heb je ook nog de voordelen van vooraf gekeurde kandidaten. Hiermee bedoelen we dat er al een screening is gedaan op basis van criteria die jij aangeeft, waardoor je alleen de meest gekwalificeerde kandidaten ontvangt. Dit betekent dat je niet alleen tijd bespaart, maar ook dat er minder kans is op een mislukte match.

Er zijn dus verschillende redenen waarom het aantrekkelijk kan zijn om een recruitment bureau in te schakelen. Houd dan ook zeker deze optie in gedachten wanneer je vacatures in je organisatie goed op wil gaan vullen.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.