logo-liggend-wit-donkerblauw

5 redenen om een modern bureau aan te schaffen

Een gelukkige werknemer is een productieve werknemer. Maar geluk op het werk komt uit verschillende hoeken. Naast een hartelijke relatie met collega’s en klanten is er nog iets wat invloed heeft op hoe gelukkig werknemers zijn op het werk. We hebben het dan over geschikt kantoormeubilair. 

modern bureau

Veel mensen brengen veel tijd zittend door aan een bureau op het werk of thuis, vooral als er met de computer gewerkt wordt. Meubilair van hoge kwaliteit kan de productiviteit verbeteren en werknemers helpen rugpijn en andere mogelijke gezondheidsproblemen te voorkomen. Hierbij nemen wij bureaus onder de loep.

Ergonomische bureaus

Bureaus hebben veel voordelen die werknemers gelukkig kunnen maken. Je kunt dan denken aan de ergonomie van het bureau, de omvang en de ruimte die het inneemt. Hierbij kun je de volgende overwegingen maken bij de aanschaf van een bureau.

1. Blessures voorkomen 

Er zijn een groeiend aantal blessures waaronder nek-, rug- en schouderpijn en spier- en gewrichtspijn als gevolg van slecht gestructureerde werkplekken. Hoe langer je aan een tafel zit hoe groter de kans dat je blessures oploopt. Zit-sta bureaus zijn dan ideaal om de productiviteit te verbeteren en tegelijkertijd nek- en rugklachten te verminderen.

2. Verstelbare bureaus en kantoormeubilair

We hebben het hier over verstelbare bureaus en stoelen die ontworpen zijn voor het werken achter een computer. Een vast bureau leidt tot een zittende levensstijl op de werkplek wat zijn deel aan negatieve implicaties heeft. 

De gevolgen voor de gezondheid van een zittende levensstijl, inclusief langdurig zittend werk, zijn bekend en verwoestend. Mensen die het grootste deel van de dag zittend doorbrengen lopen een hoger risico op fysieke kwalen.

Het helpt zeker niet dat veel van het werk dat tegenwoordig in kantoren wordt gedaan inhoudt dat mensen moeten zitten en over hun laptops of pc’s moeten leunen. Door het gebruiken van verstelbare bureaus kan men elke positie aannemen dat geschikt is. Hiermee wordt voorkomen dat een eenzijdige foute houding wordt aangehouden.

3. Ergonomische houding 

Met een goed bureau kun je de armen zo plaatsen dat de ellebogen rond het lichaam rusten en de voeten plat op de vloer staan. Met het juiste bureau kun je in een meer natuurlijke en ontspannen ergonomische houding typen zonder kans op RSI.

4. Hoge productiviteit 

Gelukkige werknemers zijn productiever. Oncomfortabele werkplekinstellingen zorgen ervoor dat werknemers minder tijd aan hun bureau en dus werk besteden. Comfortabele moderne bureaus en goed ontworpen werkplekken kunnen bijdragen aan een betere werkomgeving voor werknemers en hiermee de werk productiviteit verbeteren.

5. Ondersteunt een positieve levensstijl

Een andere goede eigenschap naast productiviteit verhogen is het verbeteren van de levensstijl. Het is natuurlijk niet het eerste om over na te denken, maar het kan op de lange duur helpen bij een aantal levensstijl situaties zoals calorieën verbranden door staand achter het bureau te werken wat op den duur leidt tot gewichtsafname.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.