5 must-haves bij een groot feest


party ananas

Heb je een groot feest in de planning? Een feest voor je vereniging of sportclub, een buurtfeest of een familiefeest? Dan zul je vast al druk aan het plannen zijn! Wij kennen het probleem. Toch hoeft het helemaal niet veel voeten in de aarde te hebben. Wij geven je vijf tips voor een goede basis. De aankleding moet de rest doen!

Tafels

Een van de meest belangrijke dingen: tafels. Want waar laat je de koffie en de taart, het eten voor de barbecue of de drank? Daarbij zijn twee soorten tafels noodzakelijk: tafels waar mensen aan kunnen zitten of staan, en tafels voor het eten en drinken, de hapjes en de drankjes. Die eerste kunnen het lastigst zijn. Voor een paar tientjes koop je best goede klaptafels, die je snel kunt neerzetten en weer kunt inklappen. Het is daarbij eerder de keuze of je gaat voor staantafels of eettafels, dat hangt af van je doelgroep (en wat je gaat eten). De tafels voor de hapjes en drankjes zijn minder spannend: een paar schragen met planken en je bent klaar, bij wijze van spreken. Voor de aankleding kun je hier zeil op leggen, dan ziet het er direct een stuk officiëler uit.

Overkapping

Waar ga je het feest organiseren? En is er een plan voor wanneer het slecht weer is? Met een paar doeken kun je snel een instant tent maken. Span een dekzeil met ogen tussen een paar bomen of lantaarnpalen en je bent klaar. Een carport kan ook prima dienst doen. Met een stuk doek baken je die makkelijk en snel af. Wil je het grootser aanpakken? Huur of leen dan een partytent.

Muziek

Onmisbaar bij feestjes. Zet een paar goede speakers neer voor allround muziek. Idealiter zijn ze van eenzelfde systeem, zodat ze met elkaar te koppelen zijn. Er zijn een aantal merken, zoals JBL, waarbij je verschillende speakers met elkaar kunt verbinden. Zo heb je overal een fijn geluid, in plaats van 1 speaker die hard genoeg moet staan om de hele ruimte te vullen. Zorg dat je een Spotifylijst hebt gedownload op je telefoon, zodat je niet afhankelijk bent van een internetverbinding.

Eten en drinken

Nog zo’n heikel punt, zeker wanneer je een feest organiseert voor een groter gezelschap. Zo veel mensen, zo veel wensen. Belangrijk is wel om te inventariseren of mensen ergens écht allergisch voor zijn, zodat je die ingrediënten kunt vermijden. Overgevoeligheid voor lactose of gluten is vervelend, en je moet ook zorgen dat je voor die mensen hapjes en drankjes hebt, maar als iemand echt allergisch is voor bijvoorbeeld pinda’s, kan dat levensbedreigend zijn. Het is dan verstandig om dat helemaal uit je menukaart te schrappen! Zorg er daarbij ook voor, dat je zowel koude als warme hapjes hebt. Met warme hapjes blijf je namelijk bezig, en zo’n feest is ook leuk voor jezelf. Tijd om te genieten!

Aankleding

Sfeer doet alles. En hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Tafelkleden op de tafels, ballonnen aan de bomen en je bent al een heel eind. Ik vind het altijd leuk als er ook aan de entree aandacht wordt besteed. Een versierde toegangspoort met ballonnen of slingers, bijvoorbeeld… en wat dacht je van een loper, voor een extra feestelijk tintje? Je kunt gaan voor een chique rode loper, maar een groene loper heeft ook wel wat!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.