logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

5 methodes om muizen te bestrijden


muisEen van de nadelen aan muizen is het feit, dat zij zich razendsnel kunnen voortplanten. Zo zorgen enkele muizen al snel voor een ware muizenplaag! Gelukkig zijn er verschillende manieren om muizen te bestrijden. Door de muizen in een vroeg stadium te vangen, neemt de kans op een serieuze muizenplaag af. In dit artikel beschrijven we vijf verschillende methodes om muizen te bestrijden.

1: Het dichten van kieren en gaten in huis

Een van de manieren om muizen buiten je woning te houden, is het dichten van gaten en kieren in de muren. Vaak hebben muizen maar heel weinig ruimte nodig om zich naar binnen te kunnen werken. Dicht de gaten met cement, door hier een roostertje in te plaatsen, of door deze te vullen met pur.

2. Maak gebruik van traditionele muizenvallen

Mocht je onverhoopt toch een muis in huis aantreffen, dan kun je deze vangen door een traditionele muizenval te gebruiken. Bij het gebruik van muizenvallen is het belangrijk om deze regelmatig te legen. Zo voorkom je dat de kadavers een lange tijd in de muizenval vast blijven zitten. Dit kan voor stank en overlast van andere ongediertesoorten zorgen!

3: Vergif tegen muizen gebruiken

Een ingrijpender middel om de muizen te bestrijden, is het gebruik van vergif. Je kunt speciale korrels kopen, die door de muizen als voer worden aangezien. Op het moment dat de muizen deze korrels tot zich nemen, zullen ze sterven. Het is belangrijk om het vergif enkel op plekken te gebruiken, waar je kinderen en huisdieren niet kunnen komen. Daarbij is het gebruik van vergif in de tuin verboden.

4: Berg uw etenswaren op in plastic doosjes

Muizen eten op een dag vaak maar een paar gram om te kunnen overleven. Kleine broodkruimels kunnen zodoende al genoeg zijn om als muis in leven te blijven! Door voedingsmiddelen netjes op te bergen in afgesloten plastic bakjes, neemt de kans op muizen in huis af. Zorg er daarbij voor dat bijvoorbeeld kruimels zo snel mogelijk worden opgezogen of weggeveegd.

5: Schakel een professionele ongediertebestrijder in

De meest effectieve manier om muizen te bestrijden, is het inschakelen van een ongediertebestrijder. Klik hier om meer te lezen over de diensten die deze ongediertebestrijders aanbieden. Een ongediertebestrijdingsdienst beschikt over verschillende hulpmiddelen, die het bestrijden van muizen relatief eenvoudig maken. Zeker wanneer je met een muizenplaag te maken hebt, is het inschakelen van professionele hulp vaak de enige mogelijkheid die je hebt.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.