logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De 5 leukste suggesties voor jouw examenfeest of introductie

Het eind van de middelbare school is in zicht en dat betekent maar één ding: tijd voor een knallend examenfeest! Of je nu gaat studeren of het werkende leven ingaat, het is belangrijk om deze periode in je leven goed af te sluiten. Daarnaast staat waarschijnlijk ook de introductieperiode voor de deur, waarbij je kennismaakt met nieuwe mensen en een nieuwe omgeving. Om deze gelegenheden op een originele manier te organiseren, hebben wij 5 fantastische ideeën voor jouw examenfeest of introductie. Zo ben je zeker van succes!

1. T-shirt bedrukken

Een leuk aandenken aan het einde van je middelbare schooltijd is een T-shirt, bedrukt met de namen of foto’s van je klasgenoten en/of docenten. Dit kan dus bijvoorbeeld met jullie namen erop, grappige uitspraken die vaak werden gebruikt, een coole klassenfoto of juist mooie herinneringen aan de afgelopen jaren. Zo’n T-shirt kan ook dienen als dresscode voor het examenfeest of de introductieperiode. T-shirts bedrukken kan online worden gedaan, waarbij je zelf de kleur, model en het aantal kunt kiezen.

2. Originele activiteiten

Om ervoor te zorgen dat jouw examenfeest of introductie onvergetelijk wordt, kun je ervoor kiezen om originele activiteiten te organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een (zelfgemaakte) escaperoom, waarbij jij en je vrienden binnen een bepaalde tijd moeten ontsnappen uit een ruimte door puzzels op te lossen en aanwijzingen te vinden. Ook een citygame kan voor veel plezier zorgen, hierbij strijden teams tegen elkaar in de stad om verschillende opdrachten uit te voeren. Voor de introductieperiode kun je bijvoorbeeld denken aan een speurtocht door de nieuwe omgeving, waarbij je op zoek gaat naar verborgen schatten.

3. Themafeest

Een themafeest is altijd een goed idee, omdat het voor extra sfeer en gezelligheid zorgt. Het thema kun je bijvoorbeeld laten aansluiten op jouw eindexamenjaar of juist kiezen voor iets totaal anders. Denk bijvoorbeeld aan een Hollywood-feest, waarbij iedereen verkleed komt als filmster of filmpersonage, of kies voor een foute party met felle kleuren en gekke outfits.

4. Foodtrucks

Eten is natuurlijk ook belangrijk tijdens jouw examenfeest of introductieperiode. Daarom kun je ervoor kiezen om foodtrucks in te huren die allerlei lekkernijen serveren. Van hamburgers en hotdogs tot sushi en smoothies, er is voor ieder wat wils! Een foodtruck geeft ook nog eens extra sfeer aan het feest. Of je maakt er een ‘American dish party’ van, waarbij iedereen iets te eten of drinken meeneemt en al die heerlijkheden op een grote tafel worden gepresenteerd.

5. Photobooth

Een photobooth is niet alleen leuk voor bruiloften en andere feestelijke gelegenheden, maar ook perfect voor jouw examenfeest of introductieperiode! Huur een photobooth en laat vrienden en familie gekke foto’s maken met leuke props zoals hoedjes, brillen en snorren. Zo heb je gelijk mooie herinneringen aan deze speciale gebeurtenis!

Het organiseren van een examenfeest of introductieperiode kan soms overweldigend lijken, maar met deze 5 ideeën wordt het gegarandeerd een succes. Een mooie afsluiting van een hoofdstuk en het begin van een nieuwe periode! Veel plezier!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.