logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

5 Leuke dingen om te doen als het regent

De regen. Het is ofwel een groot ongemak of een welkome opluchting, afhankelijk van je perspectief. Maar wat je er ook van vindt, één ding is zeker: als het regent, is er niet veel anders te doen dan binnen te blijven. Tenzij je natuurlijk een paar ideeën in petto hebt! Hier zijn vijf activiteiten om je bezig te houden als het weer een keer met bakken uit de hemel komt!

Lees de achterstand in

Er gaat niets boven het lezen van een goed boek op een regenachtige dag. Of je nu van fictie, non-fictie of zelfhulpboeken houdt, er is voor elk wat wils in de wereld van de literatuur. Dus haal je favoriete boek tevoorschijn en verlies jezelf voor een tijdje in een andere wereld.

Kijk een film of serie

Als het regent, ligt een film of serie kijken voor de hand. Maak het extra speciaal door vrienden en familie uit te nodigen, een film of serie met goede recensies uit te zoeken en popcorn in huis te halen. Concentreer je vervolgens volledig op wat er op het scherm gebeurt – en berg alle apparaten op voordat de lichten uitgaan!

Bezoek de bioscoop

In plaats van je huiskamer te veranderen in een bioscoopzaal, kun je ook gaan voor the real deal. De bioscoop is immers hét uitje voor als het regent. Het kost wat, maar in de bioscoop kun je je helemaal onderdompelen in het overweldigende beeld en geluid dat je thuis niet hebt!

Kook een uitgebreide maaltijd

Koken is iets wat je waarschijnlijk elke dag doet. Misschien heb je geen tijd om echt creatief te zijn, maar als het regent en er niets bijzonders op de planning staat – waarom zou je dat dan niet als een kans gebruiken? Haal verse ingrediënten van de markt, drink er een glaasje wijn bij, en waag je aan een nieuw culinair avontuur!

Plan zonder reden een feestelijke activiteit in

Ben je op zoek naar meer actie? Plan een toffe activiteit in! Wie herinnert zich niet de spectaculaire kinderpartijtjes van vroeger, of dat ene geweldige vrijgezellenfeest? Het leuke is dat je nu je volwassen bent helemaal geen aanleiding nodig hebt om een toffe activiteit te ondernemen. Escaperoom, lasergamen, karten, VR-gamen: doe het gewoon, omdat het kan. En omdat het regent!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.