logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De 5 beste aircoolers voor op kantoor

Niet iedereen wordt blij van de airconditioning die de hele dag loopt te blazen op kantoor. Sommige onder ons krijgen er hoofdpijn van, ervaren vermoeidheidsklachten of hebben last van de droge lucht die ontstaat door de airco. Ook mensen met gezondheidsklachten als astma en COPD maak je niet blij met een airconditioning. Anderen presteren juist beter wanneer de airco aanstaat. Het is dus zeker van belang om hier aandacht aan te besteden, want een optimaal klimaat op kantoor zorgt voor minder ziekteverzuim en meer productiviteit op het werk. Omdat elke werknemer zo zijn eigen wensen heeft, is er als oplossing ‘de aircooler’ in de wereld geroepen! Maar wat is een aircooler nou precies?

De aircooler is een apparaat wat lucht in de omgeving aanzuigt, verplaatst langs een koelelement (water) en vervolgens weer de lucht naar buiten blaast. Op deze manier zorgt de aircooler ervoor dat je een lagere gevoelstemperatuur ervaart, maar in werkelijkheid het aantal graden in de ruimte (bijna) niet daalt. Als bijeffect zorgt de aircooler voor waterdamp in de ruimte door de lucht die wordt gekoeld, waardoor de luchtvochtigheid in de ruimte toeneemt.

Nu je weet wat een aircooler precies is, is het misschien wel fijn om te weten uit welke aircoolers je precies kunt kiezen, wat de beste aircoolers zijn voor op kantoor en wat de voordelen zijn. Daarom hieronder een overzicht van de 5 best werkende aircoolers.

Mobiele Aircooler – Luchtkoeler – Luxe Ventilator 3 liter – Urban Living

De urban living aircooler heeft een modern uiterlijk, wit van kleur en is er voor gemaakt om als meubelstuk in je kantoor neer te zetten. Deze aircooler met een vermogen van 80 watt beschikt over een groot waterreservoir van circa 6 liter. Ook kent dit apparaat 3 verschillende standen: ventileren, koelen en bevochtigen en 3 verschillende snelheden. Zo krijg je snel de gevoelstemperatuur omlaag. Deze aircooler beschikt over wieltjes en hierdoor dus makkelijk verplaatsbaar. Voor nog geen €55,00 euro per stuk!

Tristar AT-5450 luchtkoeler

Deze Tristar aircooler is wat duurder dan de Urban Living, maar beschikt hierdoor ook over meer opties. Om te beginnen heeft deze aircooler met een vermogen van 50 watt een waterreservoir van circa 4,5 liter. Ook beschikt deze aircooler over 5 verschillende standen, een timer- functie en afstandsbediening. Verder staat ook deze aircooler op wieltjes en zo dus makkelijk te verplaatsen. Voor maar €90.00 euro per stuk!

Bestron AAC5000 – luchtkoeler zwart

De Bestron luchtkoeler is straks qua uiterlijk en heeft een waterreservoir van circa 4,5 liter waarmee hij 20 uur aaneengesloten kan worden gebruikt. Door de swing- functie kan deze aircooler maximaal 46 vierkante meter koelen aan oppervlakte, een groot bereik dus! Verder heeft ook deze aircooler een timerfunctie, drie standen en drie verschillende snelheden. Makkelijk verplaatsbaar door de wieltjes en afstandsbediening inbegrepen!

Honeywell TC10PM – Luchtkoeler

De honeywell aircooler met een vermogen van 40 watt is verkrijgbaar in de 2 kleuren: zwart en wit. Verder heeft het een waterreservoir van circa 10 liter en kan het zo’n 20 vierkante meter aan oppervlakte koelen. Met de drie verschillende standen en snelheden is ook deze aircooler eenvoudig in gebruik.

Domo DO154A – Mini Luchtkoeler

Deze Domo mini luchtkoeler met een vermogen van 6 watt heeft een waterreservoir van circa 0,8 liter. Deze luchtkoeler is hiermee vooral geschikt voor kleine ruimtes. Verder heeft de mini luchtkoeler 2 verschillende standen. Compact, en hierdoor makkelijk mee te nemen voor op kantoor!

Oftewel, genoeg opties om jouw ideale klimaat te creëren op kantoor!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.