logo-liggend-wit-donkerblauw

4x stoere stripboeken voor jongens

Er zijn de afgelopen tijd weer een mooi aantal stripboeken verschenen, waarbij er een paar zeker geschikt zijn voor jongens. Spannende avonturen vol gevaar, met monsters, piraten of een spannend mysterie: deze vier stripboeken zullen gegarandeerd stukgelezen worden!

brian bones roadmaster

Recensie over Brian Bones, Roadmaster

Brian Bones is een privedetective, die werkt voor een verzekeringsmaatschappij. Al eerder heeft hij spannende avonturen beleefd, maar dit keer is het wel heel bijzonder. Al drie keer is er een Roadmaster van een stil, rustig weggetje gereden. Twee van de chauffeurs konden het niet navertellen, de derde ligt in coma. Wat is er gebeurd op die verlaten weg? Waarom schieten daar telkens mannen uit de bocht? En waarom zijn het telkens Roadmasters? Brian gaat op onderzoek uit en komt terecht in een web van intriges, haat en nijd.
Brian Bones is een serie die geschikt is voor wat oudere lezers en natuurlijk ook volwassenen. Het is een volwaardig detectiveverhaal, dat zich afspeelt in de jaren 50/60. Langzaam maar zeker komt Brian steeds dichter bij de waarheid, waarbij hij zijn netwerk van (voornamelijk knappe, vrouwelijke) experts inschakelt om dichter bij zijn doel te komen. In deze vlotte comic is op alle fronten een lust voor het oog. De tekenstijl is gedetailleerd genoeg om je in het verhaal te trekken, maar cartoonesk genoeg om fantasie te blijven.

Score: 8


Ga direct naar Brian Bones: Roadmaster op BOL.com.

nachtwacht de zwarte stormdemon

Recensie over Nachtwacht: De Zwarte Stormdemon

Netjes voor Halloween komt een nieuwe verhaal van De Nachtwacht, een Studio 100-franchise. De monsters uit deze heldenserie maken weer een spannend avontuur mee vol liefde en verdriet, wanneer een zwarte stormdemon een dorpje lastigvalt. Onze drie helden moeten verder kijken dan hun neus lang is om een oplossing te bedenken voor dit probleem, maar of ze dat zullen vinden? De demon groeit ondertussen aan kracht. Als ze niet snel zijn, is er geen houden meer aan!
De Nachtwacht is al enkele jaren een echte hit op televisie. De stripboeken doen het ook zeker goed. Hierin kunnen dingen gebeuren die je niet op het televisiescherm kunt laten gebeuren, wat natuurlijk veel mogelijkheden geeft. De verschillende monsters zorgen voor een dynamisch geheel, hoewel je niet alle opmerkingen goed zult begrijpen wanneer je de serie niet kent. Het verhaal gaat tamelijk snel naar de ontknoping, soms worden er wat stapjes overgeslagen. De tekenstijl is aangenaam en vrij neutraal.

Score: 6


Ga direct naar De Nachtwacht 2: De Zwarte Stormdemon op BOL.com.

suske en wiske de wrede wensput

Recensie over Suske en Wiske en de Wrede Wensput

In avontuur 348 van Suske en Wiske krijgt ons vriendenteam te maken met een wrede wensput. Lambik ontdekt de put bij toeval en ontdekt dat al zijn wensen werkelijkheid worden. Een droom voor onze weinigbehaarde vriend. Hij maakt dankbaar gebruik van de magische krachten en wenst zijn leven rijk. Dat lukt ook, wonderbaarlijk genoeg, maar hoewel hij prinsheerlijk leeft in alle luxe en weelde die hij kan wensen, merkt hij niet op dat iedereen om hem heen verslechterd. De wrede wensput heeft zo zijn keerzijde. Jammer genoeg is Lambik niet de enige persoon die de wensput op het spoor is. Een fanatieke archeoloog is hem ook op het spoor om de wenskracht voor zichzelf op te eisen. Het is nu aan Suske en Wiske om het raadsel van deze wensput op te lossen. Daarvoor schakelen ze de hulp in van Professor Barabas en zijn teletijdmachine – maar Barabas moet zijn tijd opdelen tussen de tijdreizigers en de steeds zieker wordende Sidonia en Jerom…
Suske en Wiske 348: De Wrede Wensput is een van de meer spannende avonturen, die een duidelijke boodschap overbrengen. Wensen is leuk, maar het mag niet ten koste gaan van anderen. Zorg dat je niet te inhalig wordt! Grappig om te zien hoe Lambik er uit zou zien wanneer hij ontzettend veel geld heeft: de decadentie druipt er van af!

Score: 8


Ga direct naar Suske en Wiske 348 – De Wrede Wensput op BOL.com.

de orde van de drakenridders 23 de gesloten zee

Recensie over De Orde van de Drakenridders 23: De Gesloten Zee

CooleSuggesties topper

De Orde van de Drakenridders is een serie over een groep vrouwelijke strijders, die op draken jaagt. De knappe dames staan hun mannetje in een gevecht, hoewel ze in de tijd waarin ze leven nog niet bepaald warm onthaald worden als waardige soldaten of strijders. Dat is wel anders op het schip van kapitein Philippe, die leiding geeft over het oorlogsschip De Forbin. Hij schrijft in dit boek zijn avonturen op om ze naar zijn neef te sturen, adviseur van de Keizerin. aan de hand van deze memoires lees en zie je de avonturen en de gevaren die de bemanningsleden hebben moeten trotseren, reizend van de ene handelsstad naar de ander. Onderwijl hadden ze de taak om handelsschepen te beschermen tegen de piraterij. Met name de Sarden vormen een felle bedreiging. Niet alleen op zee, ook de steden vrezen hun aanvallen. Op zijn schip beleef je dus spannende avonturen, waaronder ook de dreiging van muiterij, maar ook kameraadschap, twijfel en lotsbestemmingen.
De Orde van de Drakenridders 23: De Gesloten Zee is ontzettend spannend en heel gedetailleerd getekend. Het is een brute comic over het piratenleven en het leven van de dappere en knappe drakenridders. De illustraties zijn gedetailleerd en realistisch, ondanks het feit dat het verhaal zich in een fantasiewereld afspeelt. Het feit dat dit verhaal verteld wordt aan de hand van brieffragmenten spreekt mij persoonlijk niet heel erg aan, hoewel de manier waarop het gedaan is wel heel stoer is.

Score: 9


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.