logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Met deze 4 tips maak jij een fijne plek van je tuin!

Woon je in een huis met een tuin? Dan is het heerlijk om hier op zomerse dagen tijd in door te brengen. Helaas zijn er genoeg mensen die niet of nauwelijks gebruik maken van hun tuin. Dit komt vaak doordat er weinig tot geen aandacht besteed is aan de inrichting. Wil jij graag dat je tuin (weer) een fijne plek wordt? Dan komen de volgende 4 tips ongetwijfeld van pas.

1. Creëer een plek waar je lekker kunt zitten

Als er geen plek in je tuin is waar je lekker kunt zitten, plof je misschien liever op de bank in huis neer. Besteed daarom eerst eens aandacht aan de zitplaatsen in je tuin. Staat er nu alleen nog een simpele tuintafel met een aantal stoelen en zitten deze niet lekker? Overweeg je tuinmeubelen dan eens te vervangen. Door comfortabele stoelen neer te zetten, heb je misschien eerder de neiging om in de tuin van het mooie weer te genieten.

Zijn je huidige tuinmeubelen nog niet bijzonder oud? Dan vind je het misschien zonde om ze nu alweer te vervangen. Gelukkig hoeft dit ook niet, want er is nog een andere manier om het zitcomfort te verhogen. Je kunt namelijk tuinkussens kopen. Een harde stoel zit zo ineens een stuk aangenamer, waardoor je er misschien vaker gaat zitten.

2. Speel met kleuren

Kleuren zorgen voor sfeer in je tuin. Heb je vooral bestrating en amper planten en bloemen? Dan is het begrijpelijk dat je hier niet veel tijd in doorbrengt. Probeer daarom eens wat meer met kleuren te spelen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een border met kleurrijke planten te realiseren. Als je tuin in de lente en zomer een kleurrijk palet is, trekt dit je waarschijnlijk meer naar buiten. In plaats van een border kun je ook voor buitenplanten in een pot kiezen.

3. Zorg voor voldoende privacy

Een gebrek aan privacy kan ook reden zijn dat je weinig tijd in je tuin doorbrengt. Gelukkig is dit iets wat je betrekkelijk makkelijk oplost. Overweeg bijvoorbeeld eens een schutting te plaatsen of een haag te planten. Hierdoor zit je voortaan niet langer vol in het zicht. Bomen kunnen ook helpen om meer privacy te realiseren in je tuin. Dit is vooral handig als er veel appartementen in de buurt zijn. Je verkleint op deze manier de kans dat mensen vanaf bijvoorbeeld een balkon in je tuin kunnen kijken.

4. Kleed je tuin aan

In de gemiddelde Nederlandse woning komen we behoorlijk wat accessoires tegen. Zo liggen er vaak kussens op de bank, staan er potjes en vazen in de vensterbank en hangen er leuke dingen aan de muur. In de tuin wordt helaas vaak veel minder aandacht besteed aan de aankleding. Zonde, want accessoires kunnen er juist voor zorgen dat dit een fijne(re) plek wordt. Zet daarom iets leuks op de tuintafel, hang iets op aan de schutting en koop tuinverlichting. Ondanks dat dit maar kleine dingen zijn, helpen ze je om een fijne plek van je tuin te maken.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.