logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

4 simpele tips om je tuin leuk aan te kleden

Nog maar heel eventjes en dan is het officieel zomer. Als je een tuin hebt, is de kans groot dat je daar aardig wat uren gaat spenderen. Dan wil je natuurlijk wel dat het er zo leuk mogelijk uitziet. Anno 2021 is de tuin een verlengstuk van je woonkamer en mag er lekker worden uitgepakt met decoratie-items. We geven je een aantal tips om je tuin leuk aan te kleden.

Hang een tuinposter op

Een tuinposter is een mooie manier om in één klap sfeer aan je tuin mee te geven. Zulke posters zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor je ze zonder zorgen buiten kunt hangen. En het leuke is dat je helemaal zelf kunt kiezen wat er op de poster staat. Zo is er vaak ruime keuze uit foto’s van zonnige bestemmingen en idyllische landschappen, maar je kunt ook een eigen foto kiezen. Er wordt dan een tuinposter op maat gemaakt. Je geeft hoe dan ook een saaie muur of schutting een flinke upgrade en krijgt een mooi uitzicht als je in je tuin zit.

Fleur je tuin op met sierkussens en dekentjes

Zelfs als je niet de mooiste tuinmeubels hebt, kun je het er geheel er alsnog fraai uit laten zien met behulp van leuke kussentjes en eventueel wat dekentjes (dat is meteen een plus voor als het ’s avonds afkoelt). Tuinkussens zijn vaak sterker dan kussens voor binnen en hoef je dus niet altijd op te bergen op het moment dat je ze niet gebruikt, al blijven ze dan wel langer mooi. En als er regen voorspeld wordt, is het zeker verstandig om ze niet buiten te laten. Vocht is funest voor je kussens. Welke kussens en dekentjes je kiest is natuurlijk volledig aan jou, maar schroom niet om voor een beetje kleur te gaan. Dat is namelijk helemaal conform de laatste tuintrends.

Leg een vloerkleed neer

Een vloerkleed is allang niet meer allang voor binnen. Er is tegenwoordig een ruim aanbod aan vloerkleden die speciaal zijn gemaakt om buiten te leggen en goed bestand zijn tegen slecht weer. Zelfs als het regent, kun je je vloerkleed gewoon laten liggen. Je vindt ze in alle soorten en maten: groot, klein, vierkant, rond, in alle denkbare kleuren en met een printje. Je kunt dus altijd wel een vloerkleed vinden die past bij de stijl van je tuin.

Zorg voor leuke verlichting

Tuinverlichting zorgt er niet alleen voor dat je ook nog van je tuin kunt genieten als het donker is, maar staat bovendien zeer sfeervol – mits je een beetje aandacht eraan besteedt. Denk aan een lichtslinger voor buiten, lampionnetjes en gaslantaarns. Daarnaast zorgen kaarsen voor sfeerlicht, warmte en gezelligheid.

~ Dit is een aangeleverd artikel of betreft een samenwerking ~

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.