logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

4 tips voor het correct installeren van PVC vloeren in je huis

Er zijn veel dingen die je kunt doen om je mooie huis te verbeteren. Een daarvan is het installeren van PVC vloeren houtlook van Roobol.com. Dit soort vloeren worden veel gebruikt vanwege de duurzaamheid, mooie uitstraling en eenvoudig onderhoud. Je hebt verschillende soorten PVC vloeren, zoals een verlijmbare PVC vloer en klik PVC vloer. Een klik PVC vloer is gemakkelijker zelf te leggen, maar hier zijn een aantal tips die je moet volgen voordat je aan de slag gaat met de installatie van een verlijmbare PVC vloer.

Bereid de juiste gereedschappen voor

Allereerst moet je de juiste gereedschappen voorbereiden. Er zijn verschillende gereedschappen die je uiteraard nodig hebt bij het installeren van verlijmbare PVC vloeren. Denk aan een meetlint, een snijmes, lijm, een hamer, enzovoort. De meeste gereedschappen zijn gereedschappen die je normaal gesproken gebruikt bij een renovatie of reparatie in je huis. Let echter goed op de lijm die wordt gebruikt om de PVC vloeren vast te plakken. Deze moet speciaal ontworpen zijn voor PVC vloeren, anders kunnen er problemen ontstaan.

Zorg ervoor dat de ondergrond glad is

De tweede tip is om ervoor te zorgen dat de ondergrond waarop je de PVC vloeren wilt plaatsen glad is. Er mogen geen scheuren, korrels of zand op de ondergrond aanwezig zijn. Als er een scheur is, moet de ondervloer eerst geëgaliseerd worden. Dit komt doordat PVC vloeren de textuur van hun ondergrond duidelijk laten zien, vooral als je hele dunne vloeren gebruikt. Zelfs een kleine bobbel kan de vloeren er verschrikkelijk uit laten zien en kan een doorn in het oog zijn.

Snijd de PVC vloeren op de juiste maat

De volgende tip is om de PVC vloeren op de juiste maat te snijden. Dit is iets wat je moet doen omdat PVC vloeren in platen worden verkocht. Je moet ze dus op maat snijden zodat ze passen in de kamer waar ze geïnstalleerd worden. Maak je echter geen zorgen hierover, want PVC vloeren snijden is vrij eenvoudig als je het juiste snijmes hebt. Het moeilijke is om de PVC vloeren en de ruimte waar ze geïnstalleerd worden correct te meten.

Installeer de PVC vloeren met de juiste techniek

De laatste tip is om de PVC vloeren te installeren met de juiste techniek. Om dit goed te doen, kun je kijken naar hoe professionals dit aanpakken. Je kunt beginnen met het aanbrengen van lijm aan beide zijden en het vastplakken van de vloeren aan de ondergrond. Je moet er ook voor zorgen dat er geen openingen tussen de vloeren ontstaan tijdens de installatie. Anders zal de opening een plek worden waar stof en vuil zich kunnen ophopen, wat niet alleen de vloeren er slecht uit laat zien, maar er ook voor zorgt dat de vloeren minder lang meegaan. Voor het beste resultaat is het verstandig om de installatie van een verlijmbare PVC vloer aan een professional over te laten.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.