logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

4 redenen om shutters als zonwering te gebruiken

Het is niet voor niets dat shutters in steeds meer woningen aan de ramen prijken. Deze luxueuze raamdecoratie zorgt niet alleen direct voor meer sfeer, maar biedt ook nog eens tal van praktische voordelen. Met deze op maat gemaakte raamdecoratie geniet jij van jarenlange gebruiksgemak, een fantastische uitstraling en een echte eyecatcher voor je woning. 

Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende vier redenen om shutters voor buiten als zonwering te gebruiken. 

  1. Voor elk raam mogelijk 

In Nederland kennen we niet alleen maar vierkante en rechthoekige ramen. Sterker nog: tegenwoordig zien we steeds meer speelse formaten terugkomen. Bij nieuwbouw wordt er steeds meer geëxperimenteerd hiermee. Dat geeft een speelse uitstraling aan de woning, maar het is niet altijd even gemakkelijk bij het vinden van de juiste raambekleding. Veel soorten raamdecoratie passen bijvoorbeeld niet op een rond raam. Het is wel mogelijk om hier bijvoorbeeld gordijnen voor te hangen, maar dan verdwijnt het speelse effect. 

Het grote voordeel van shutters is dat deze geheel op maat gemaakt kunnen worden. Hierdoor is geen uitdaging te groot en kan er werkelijk voor elk raam wel een geschikte oplossing gevonden worden. Zo beschik je altijd over de perfecte raamdecoratie. Bovendien geven de shutters deze bijzondere raamvormen zelfs net wat meer charme. Zo worden het al helemaal absolute eyecatchers. 

Wist je dat shutters niet alleen bij elk raam te plaatsen zijn, maar ook nog eens geschikt zijn voor elke ruimte? Zo kunnen ze ook prima in een vochtige ruimte zoals de badkamer worden geplaatst. 

  1. Gemakkelijk te reinigen 

Ben je op zoek naar raambekleding die gemakkelijk te reinigen is en de hygiëne in huis flink verhoogt? Dan is shutters kopen de perfecte keuze. Je kunt de lamellen eenvoudig sluiten en er vervolgens een plumeau overheen halen. Zo is het stof binnen mum van tijd verdwenen. Alleen nog een licht vochtige doek en de shutters zien er weer als nieuw uit. Hierdoor blijft er minder stof in huis hangen en geniet je van meer hygiëne. Handig voor mensen die een stofallergie hebben. Gordijnen zijn dan toch een stuk minder gemakkelijk te reinigen. 

  1. Eenvoudig te bedienen 

Nog een groot voordeel van shutters is dat ze heel eenvoudig te bedienen zijn. Met de koorden kun je eenvoudig de lamellen in verschillende standen zetten. Een kind kan de was doen. Hierdoor zijn de shutters voor het hele gezin gemakkelijk te gebruiken. Voor kleine kinderen met minder kracht, maar ook voor senioren die de meeste moderne systemen net wat te ingewikkeld vinden. 

  1. Speel met het lichtinval 

Je kunt de lamellen in meerdere standen zetten. Hierdoor bepaal je zelf hoeveel licht en/of privacy je in huis haalt. Je kunt de lamellen volledig sluiten, maar je kunt er ook voor kiezen om deze slechts gedeeltelijk te openen. Hierdoor bepaal je altijd de juiste hoeveelheid privacy en lichtinval in jouw woning. Geheel afhankelijk van het moment en de sfeer. 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.