logo-liggend-wit-donkerblauw

4 toffe manieren om jouw horloges te showcasen of op te bergen


Horloges zijn kunstwerken en verdienen het om mooi tentoongesteld te worden. In dit artikel ontdek je vier toffe manieren om je horloges te showcasen.

horloges op een rij

Als je een prijzig horloge hebt gekocht dan wil je er ook (lang) van kunnen genieten. Met de volgende vier methodes om jouw horloges te showcasen of op te bergen moet dat helemaal goed komen.

1. Horlogebox

Een simpele maar elegante keuze is een horlogebox. Je bent hier geen grote bedragen voor kwijt en dankzij schuimkussens en andere beschermingen, zijn je horloges beschermd tegen krassen en stof. Ze zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten waardoor je voor elke situatie wel iets kan vinden. Als je bijvoorbeeld wilt reizen en je horloges graag wil meenemen, dan zijn daar ook prima compacte boxen voor te vinden.

2. Watchwinder

Wie echt iets bijzonders zoekt om zijn horloge te showcasen komt al snel uit op een horlogeopwinder/watchwinder. Dit is een apparaat dat ervoor zorgt dat een automatisch horloge opgewonden blijft als je het niet draagt. Hierdoor blijft de tijd altijd nauwkeurig. Deze apparaten zien er vaak heel stijlvol en opvallend uit waardoor het echt een blikvanger in je kamer kan zijn. Ze zijn in heel veel bijzondere modellen te verkrijgen van allerlei verschillende merken. Deze kan je allemaal vinden als je zoekt op Chrono24 watchwinder. Je hebt daarbij de keuze uit modellen die werken op batterij of stroom. Een horloge met batterij is namelijk handig als je een horloge in een kluis stopt.

rolex hoes

3. Horlogehoes

Geen optie als je jouw horloge aan de wereld wilt laten zien, maar het is ook een optie om een horlogehoes kopen. Horloges van bijvoorbeeld Rolex, maar uiteraard ook andere (beter betaalbare) horlogemerken verkoopt bijvoorbeeld onderstaand hoesje. Perfect voor als je op vakantie gaat, of jij jouw horloge ergens veilig heen wilt vervoeren.

4. Open box

Ook kan je ervoor kiezen om een horloge te showcasen in de originele doos of door ergens een antieke box op de kop te tikken. Verder kan je ervoor kiezen om een winkel na te doen en je horloge in een doos van doorzichtig plastic op te bergen. Zo zijn je klokjes altijd in beeld, maar zijn ze wel veilig.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.