logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

3x kookboeken voor een gezond leven

Gezond leven willen we allemaal wel, maar soms is het zo lastig om vol te houden. De verlokkingen staan op iedere hoek. Vette snacks, taartjes vol suiker, lekkernijen en hapjes… lastig hoor, om die te laten staan. Een beter leven begint bij jezelf. Als je zelf op de gezonde tour gaat, zul je vanzelf nieuwe dingen ontdekken waar je minstens zo veel van kunt genieten. Wij hebben drie boeken gevonden die je daar bij kunnen helpen.


Recensie over Hoe Overleef je? kookboek

Het Hoe Overleef Je? kookboek steunt op het Gene Stone dieet, wat er van uitgaat dat je met de juiste voedingsstoffen ziektes kunt voorkomen en zelfs kunt genezen. Voor in het boek lees je een aantal succesverhalen, waarna de theorie erachter wordt uitgelegd. Als richtlijn gebruik je vervolgens het Dagelijkse Dozijn, waarbij je van verschillende voedingsstoffen een bepaalde hoeveelheid binnenkrijgt. Kort door de bocht is het een vegetarisch dieet, met veel nadruk op bessen en verschillende groene groenten. Het is evenwichtig en goed te behalen in de Nederlandse supermarkten. De algehele theorie in het boek wordt niet heel diep uitgewerkt. In plaats daarvan vind je korte informatiekaders bij de verschillende recepten met tekst en uitleg over de verschillende ingrediënten. Qua vormgeving vind ik het geen aantrekkelijk boek, deels door die zwarte informatiekaders. De recepten zijn ingedeeld per type gerecht, van soep tot burger en van ontbijt tot zoet.

Score: 7


Ga direct naar Hoe Overleef Je – kookboek op BOL.com.


Recensie over Voedzaam en snel

Afwisselend en vers eten, dat is de basis van Voedzaam & Snel – gezonde weekmenu’s. In dit boekje staan avondmaaltijden (inclusief recepten) voor 12 weken. Het boekje is daarmee heel eenvoudig in opzet. De recepten in dit kookboek zijn eenvoudig te maken maar gebruiken relatief veel ingrediënten. Aan het einde van iedere week vind je een handig overzicht met de te halen boodschappen. Het ontbijt en de lunch worden apart behandeld in hoofdstukken ontbijttips en Lunchtips, evenals een hoofdstukje met verschillende smoothies. Het boek gebruikt een koolhydraatarme leefstijl en combineert daarnaast dagen vegetarisch, met vlees en met vis in de weekmenu’s. Verwacht daarnaast veel recepten met noten, kazen en groenten.

Score: 7


Ga direct naar Voedzaam & Snel – gezonde weekmenu’s op BOL.com.


Recensie over Hartstikke mediterraan

Als het aankomt op gezond leven, zijn er een aantal landen die er met kop en schouders bovenuit steken. Ergens moeten die mensen het dus goed doen. Is het hun levensstijl, hun omgeving… of hun eten? Waarschijnlijk een combinatie van die drie, maar het eetpatroon is iets dat we het eenvoudigst kunnen overnemen. In Hartstikke Meditarraan duiken de zusjes Jansen in de Meditarraanse keuken en halen daar de gezondste elementen uit om jou een gezonder leven te bieden. Door de toevoeging van een lijstje met voedingsstoffen, waaronder het vetgehalte, suiker en zout, is het erg geschikt voor mensen met hart- en vaatziekten, nieraandoeningen of diabetes. De toegankelijke recepten zijn ingedeeld in het type eten, zoals zuivel, vlees, groentes en peulvruchten. Ze zijn eenvoudig te maken en stralen uit in hun eenvoud. De foto’s zijn aantrekkelijk, de begeleidende teksten vlot geschreven. Er staan flik wat visrecepten in het boek, voor de liefhebber. Door het boek heen worden bepaalde ingrediënten dieper uitgelicht.

Score: 8


Ga direct naar Hartstikke mediterraan op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.