logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

3x kookboeken voor de internationale keuken


Hoewel we hier genieten van een lekkere stamppot op zijn tijd, is het zeker niet zo dat we de internationale keuken schuwen. In tegendeel! Iedere week staan er wel internationale recepten op de menukaart. Soms zijn het bekende recepten, maar regelmatig experimenteren we er ook lustig op los. Onlangs vond ik drie toegankelijke boeken met recepten van over de hele wereld.


Recensie over Wereldhapjes om te delen

Deze titel zegt eigenlijk al genoeg. Wereldhapjes om te delen staat vol kleine hapjes of grote gerechten, die je heel eenvoudig kunt delen met vrienden en familie. Zodra je het boek openslaat zie je een flinke waslijst met landen, ieder gekoppeld aan een aantal gerechten. Denk aan typische Engelse scones, Griekse Tzatziki en Chinese Wontons, maar ook minder bekende gerechten per land komen naar voren. Opmerkelijk is de aandacht voor vis en schaaldieren, maar er staan ook veel vegetarische gerechten op het menu. De recepten zijn helder omschreven in stappen met een duidelijke ingrediëntenlijst. Ieder recept staat op een spread, met op de achtergrond een sfeervolle foto van het gerecht en enkele ingrediënten. Dankzij de vormgeving is het ook een stoer boek, perfect voor mannen. De recepten staan op een lichtgekleurd vlak, om de leesbaarheid te verhogen.

Score: 8


Ga direct naar Wereldhapjes om te delen op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Wereldhapjes om te delen, Sophie Dupuis-Gaulier

Forte/van Halewijck, 224 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789491853227. Prijs: 28.94 euro.


Recensie over Wereldsmaken uit de Airfryer

Een lekker creatief boek met verschillende internationale gerechten die je kunt maken in je eigen compacte heteluchtoven, ofwel de Airfryer. Het spreekt voor zich dat je in dit kookboek weinig rauwe of gestoomde gerechten tegenkomt: alles draait hier om de oven! Maar ook dan is er genoeg te bereiden, zo blijkt. Van een quiche tot een ratatouille, van zuurkoolrolletjes met romige kwarksaus tot babi ketjap en burrito’s met kip en knoflookmayonaise. Je kunt alle kanten op! De recepten zijn helder uitgebeeld: de stappen zijn duidelijk aangegeven met opzichtige zwarte balkjes, de ingrediënten staan netjes onder elkaar. Aan de keerzijde van de receptpagina vind je een sfeerfoto met het gerecht. Een interessant boek, zeker voor wanneer je regelmatig met de airfryer bakt. Minpunt: er staan geen (voor)bereidingstijden bij de recepten.

Score: 7


Ga direct naar Wereldsmaken uit de Airfryer op BOL.com.

Informatie

Wereldsmaken uit de Airfryer,
Imagebooks Factory, 96 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789463333801 . Prijs: 14.95 euro.

Recensie over Gehakt: Makkelijke gerechten van bij ons en uit de wereldkeuken

Gehakt komt over de hele wereld voor. Het is ook een makkelijke manier om kleinere stukjes vlees te kunnen bereiden en te gebruiken. Schrijfster Sophie Matthys speurde de internationale keuken af naar gerechten met gehakt. Vanuit daar maakte ze een praktische indeling, van de gehaktbal tot stoofpotten, van ovenschotels tot pie en pasta. Dat levert een mooie variatie aan gerechten op. Denk hierbij niet alleen aan onze gehaktbal en worstenbroodjes, maar ook aan sheperds’ pie, taco’s, gevulde zoete aardappelen, Marokkaanse pastilla, Lahmacun en nog veel meer. De recepten zijn duidelijk omschreven, stap voor stap genummerd. Jammer genoeg staat er geen voorbereidingstijd en bereidingstijd bij de recepten. Naast ieder recept staat een sfeervolle kleurenfoto van het resultaat.

Score: 8


Ga direct naar Gehakt: makkelijke recepten van bij ons en uit de wereldkeuken op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.