logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: 321 superslimme dingen die je moet weten over geschiedenis

Sommige mensen kunnen zich helemaal vastbijten in een bepaald onderwerp, zoals geschiedenis of natuur, tekenen of muziek. En dan niet specifiek in een bepaald onderwerp, zoals De Romeinen of De Prehistorie, maar in zijn algemeenheid. Ken jij zo iemand? En heb jij je wel eens afgevraagd waarom dat is? Ik zal het je vertellen. Omdat de geschiedenis gewoon raar is! Je kunt je er over blijven verwonderen. Ieder tijdperk heeft wel zijn eigenaardigheden, of dat nu gaat om die rare Romeinen of de Maya’s, onze eigen Gouden Eeuw of de donkere Middeleeuwen. Maar ja – daar lees je niet zo veel over in de geschiedenisboeken. Die vertellen je liever over de grote lijnen, het grotere geheel..

321 superslimme dingen

Toch zijn er geweldige gebeurtenissen en vreemde verschijnselen die je eigenlijk gewoon zou moeten weten. Hoe de Romeinen vochten, bijvoorbeeld. Daar hadden ze heel goed over nagedacht. Hun strategieën bleken veel beter de werken dan die van anderen. Of over de Maya’s, die honderden jaren een succesvolle samenleving hadden en plots verdwenen… hoe kon dat? En wist je dat die Maya’s zelfs een dierentuin en een mensentuin hadden? In dit boek lees je over superslimme feitjes uit de geschiedenis, die soms te bizar voor woorden lijken, maar stuk voor stuk echt gebeurd zijn!

Geweldige fun facts

Ieder hoofdstuk neemt je mee naar een ander tijdperk, van de prehistorie tot het heden. Ja, zelfs uit de prehistorie zijn geweldige uitvindingen gekomen! Telkens lees je in een vlot geschreven stuk tekst wat er is gebeurd – en waarom, wanneer of door wie – en zie je in een verhelderende illustratie hoe dat in zijn werk is gegaan. Zo krijg je maar liefst 321 dingen te leren… en daar omheen nog veel meer fun facts die je geschiedenislessen op school een stuk leuker en interessanter zullen maken. Want kom op: waarom zou je al die fantastische dingen uit de geschiedenis niet boven water halen?

Ga direct naar 321 superslimme dingen die je moet weten over geschiedenis op BOL.com.


Recensie over 321 superslimme dingen die je moet weten over geschiedenis

De geschiedenis is een opeenstapeling van gebeurtenissen, uitvindingen en machtsverschuivingen. In dit boek krijg je 321 superslimme dingen te lezen die een zekere invloed hebben gehad op het verloop van de geschiedenis. Ze zijn stuk voor stuk leuk en interessant om te lezen – dit leerzame boek leest als een spannend verhaal, ook al zijn de teksten kort en bondig. De illustraties brengen de informatie wat meer tot leven. Duik in de geschiedenis en geniet!

Score: 8


Informatie

321 superslimme dingen die je moet weten over geschiedenis,
Illustrator: Louize Perdieus
Uitgever: Lannoo, 288 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789401460910. Prijs: 20.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.