logo-liggend-wit-donkerblauw

300 alledaagse mysteries in één boek opgelost

300-alledaagse-mysteries-eppo-koening-juliette-vasterman-boek-cover-9789046820490De wereld zit vol bijzondere vragen en spannende mysteries. Van die vragen waar eigenlijk niemand antwoord op weet, tenzij je toevallig in een bepaalde situatie hebt gezeten. Als je bijvoorbeeld een been geamputeerd hebt, weet je of je die mee naar huis zou mogen nemen. Of weet jij toevallig waarom er niet gewoon allemaal zware mannen in een bobslee zitten? Dat zou lekker hard gaan! En waarom is Michelangelo’s David zo klein geschapen? Had hij ruzie met iemand? Deze en veel meer vragen worden wekelijks beantwoord in de nrc.next, en dan specifiek in de rubriek next.question. Eppo König en Juliette Vasterman bijten zich er telkens in vast en gaan op zoek naar deskundigen die een antwoord weten op die vraag. Die lees je dus in de next.question, maar ook in deze geweldige omnibus – in ieder geval de meest markante 300 alledaagse mysteries die tot nu toe aan bod zijn gekomen.

Weetjesneuroten

300 alledaagse mysteries is een geweldig boek voor al die weetjesneuroten, die meer willen weten dan je alleen uit wetenschappelijke boeken kunt halen. Dit boek staat vol bizarre feitjes en leuke weetjes, waarmee je absoluut sier zult maken in menig gesprek. Het kan echter wel zo zijn dat je enkele van deze mysteries herkent. Wellicht lees je de nrc.next, waarin de vragen eerder onderzocht en beantwoord zijn, maar het kan ook zijn dat je een van de eerdere bundels in huis hebt waarin een aantal van deze alledaagse mysteries zijn behandeld. Daar zijn er immers 150.000 van verkocht – de kans is dus best groot dat je Hoe sms’t een Chinees, Kunnen muggen dronken worden en Waarom zeggen we eh…?  al eens voorbij hebt zien komen. De artikelen zijn stuk voor stuk vlot geschreven, in begrijpelijke taal en met een vrolijke noot. Daardoor is het een perfect boek voor een snelle dosis kennis, in een vorm waarin je lekker kunt bladeren en zonder problemen kunt wegleggen als het nodig is. De kans is echter groot dat je dat niet snel zult doen – de mysteries smaken naar meer! 300 alledaagse mysteries, Eppo König en Juliette Vasterman Nieuw Amsterdam, 631 pagina’s, paperback. Prijs: 15 euro. ISBN: 9789046820490

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.