logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

3 tips voor het beste huisfeestje

Er is altijd wel een reden te bedenken voor een goed feest. Verjaardagen, jubilea, een nieuwe baan, een nieuw huis, de post is op tijd bezorgd… het ligt aan jezelf hoe hoog je die lat legt. En hoe graag je feestjes organiseert! Dat is namelijk niet altijd een heel eenvoudige opgave. Afhankelijk van je doelgroep moet je jouw activiteiten, hapjes en drank aanpassen op je gasten. Daarom geven wij je alvast drie tips voor een geweldig feest voor mannen.

Lekker bezig

Drinkfeesten zijn er al genoeg. Een beetje bankhangen met Narcos en een paar bakken chips en bier is leuk, maar gaat op een gegeven moment ook wel vervelen. Zorg dat je wat om handen hebt! Dat kan heel eenvoudig, door een (paar) consoles te stallen waarbij je de strijd kunt aangaan met je makkers. Een PS4 met Fifa is altijd een goed idee, wil je het wat feller, dan ga je online strijden met bijvoorbeeld Destiny 2 of de wat ludiekere Planten vs Zombies. Het voordeel is dat die player2playerbattles een tijdslimiet hebben, waardoor je regelmatig kunt wisselen. Zorg voor genoeg controllers en zet de achtergrondmuziek van de games uit. Daardoor kunnen de andere gasten genieten van goede muziek!

Actiever

Wil je een stapje actiever? Dan zijn er ook genoeg mogelijkheden. Wat dacht je van een potje bierpong? Meteen een mooie link met het nuttigen van drank 🙂 of haal een voetbalspel in huis. Dat kan heel duur en fancy, maar met dit kartonnen voetbalspel heb je minstens een avond plezier. Je kunt natuurlijk ook een pokerset voor de dag halen – altijd een goed idee. Een enkele lamp boven een keukentafel, groen laken er overheen, en je sfeer is meteen compleet.

Drank

Eén van de grootste problemen bij mannenfeesten is misschien wel de drank die je schenkt. Ga je voor standaard bier, haal je exclusievere biersoorten in huis of ga je voor sterke drank, al dan niet in combinatie met een cocktailshaker voor het mixen van verschillende dranksoorten? Tegenwoordig hoef je daar je deur ook niet meer voor uit. Bij Drankdozijn bijvoorbeeld kun je alle denkbare dranksoorten bestellen: rum, whisky, cognac, bier, wijn, likeuren… alles wat je hartje begeert. Het gaafste aan Drankdozijn is niet alleen dat ze zo’n enorm uitgebreid assortiment hebben, maar dat je daarbij ook kunt kiezen uit verschillende limited editions! Zo schenk je meteen wat unieks in. De naam komt overigens van de dozen waarin de drank verzonden wordt: er passen 12 flessen in 1 doos – het is dus niet zo dat verplicht bent om meteen 12 flessen af te nemen!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.